Prvi Karlovački

Lokalni volonterski centar VolonterKA dobio oznaku kvalitete

Autor: Sunčica Laić

11.12.2019

Karlovac

Lokalni volonterski centar VolonterKA kojeg vodi udruga Carpe Diem jedan je od sedam hrvatskih volonterskih centara kojemu je jučer u Europskom domu u Zagrebu dodijeljena oznaka kvalitete.

-Početkom godine predali smo iskaz interesa i kompletnu dokumentaciju Hrvatskom centru za razvoj volonterstva čime smo ušli u proces dodjele oznake kvalitete. Tijekom proteklih 10 mjeseci LVC VolonterKA prošao je vrednovanje i praćenje rada te je na sastanku Vijeća za dodjelu oznake kvalitete volonterskim centrima, održanom 28. studenog ove godine donijelo odluku o dodjeli oznake kvalitete našem volonterskom centru, istaknula je predsjednica udruge Carpe Diem, Aleksandra Podrebarac.

Lokalni volonterski centar VolonterKA ove godine je zabilježio 6.625 volonterskih sati, a u njegovoj bazi prijavljeno je 67 organizatora volontiranja i 298 vrijednih volonterki i volontera na području Karlovca.

Od početka godine proces samoprocjene i evaluacije samoprocjene Standarda kvalitete za volonterske centre započelo je 10 lokalnih volonterskih centara (LVC) dok je 7 LVC dobilo oznaku kvalitete.

Proces procjene volonterskih centara i oznaku kvalitete za volonterske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva (HCRV) u želji da organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomognu da kvalitetnije i lakše ostvaruju ovu ulogu, na korist svojih osnovnih korisnika – građana (volontera) i organizatora volontiranja, kao i drugih dionika na koje utječu.

Svečanom uručenju oznaka kvalitete prisustvovali su i predstavnici državnih tijela i institucija nadležnih za volonterstvo, kao i drugi predstavnici lokalnih samouprava na čijem području djeluju volonterski centri s oznakom kvalitete, a  s predsjednicom udruge Carpe Diem Aleksandrom Podrebarac svečanoj dodjeli prisustvovala je  i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Karlovca, Draženka Sila Ljubenko. (sl)