Prvi Karlovački

“Ljubav oko svijeta” došla do Karlovca

Autor: Marta Marinović

09.09.2021

Mozaik

Davor Rostuhar, poznati hrvatski putopisac, predstavio je na terasi Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić izložbu fotografija i knjigu Ljubav oko svijeta. Rostuhar je sa svojom suprugom Anđelom nakon vjenčanja otišao na put oko svijeta koji je trajao godinu dana. Tijekom svog putovanja upoznali su različite parove i otkrili što za njih znači ljubav.

Projekt smo zajedno radili tri godine. Nakon što smo se vjenčali putovali smo godinu dana oko svijeta, posjetili smo ukupno 30 različitih država na svim kontinentima. Tijekom putovanja napravili 120 intervjua s parovima koji žive u raznim vrstama odnosa i istraživali smo što je ljubav u raznim kulturama. Naposlijetku smo sve to uobličili u knjigu i film, ja sa radio knjigu, a moja supruga Anđela film. Knijga i film govore o znečenju ljubavi u različitim kulturama, rekao je Rostuhar.

Bračni par Rostuhar svoj projekt predstavlja po cijeloj Hrvatskoj, a Karlovac je prvo njihovo odredište na putu prema kontinentalnoj Hrvatskoj.

-Na turneji se nalazimo već tri mjeseca, otkako je film premijerno prikazan u Zagrebu, zasada smo posjetili 40-gradova. Karlovac je naš prvi grad u kontitnetalnoj Hrvatskoj, do sada predstavljali smo naš projekt na moru. Nakon Karlovca idemo u Slavoniju, ali proći ćemo i izvan granica, posjetit ćemo BiH i Srbiju, rekao je Davor Rostuhar.