Prvi Karlovački

Ljubav je jača od svega, pa i od korone

Autor: Branko Obradović

30.04.2020

Mozaik

Vjenčanje u Karlovcu u vrijeme pandemije koronavirusa

Hrvoje Čubelić iz Rijeke, pomorac je i plovi na brodovima po svim svjetskim morima. Prije osam godina bio je na brodu s dečkima iz Karlovca i to je bilo sudbonosno u ovoj ljubavnoj priči.

-Da, kada smo se skinuli s broda, dečki iz Karlovca rekli su mi da ih dođem posjetiti i da se i sam uvjerim kako je Karlovac lijep grad. Nakon plovidbe, dva tjedna sam se odmarao u Rijeci i onda sam odlučio doći u Karlovac da vidim sve te ljepote o kojima su mi prijatelji pričali. Mislio sam ostati jedan vikend, ali ostao sam dva. Prijatelji su me upoznali s Kiarom, zaljubili smo se i evo danas smo muž i žena, kazao nam je riječki pomorac, koji je sidro bacio u gradu na četiri rijeke.

Kiara Kosturić karlovačka je učiteljica, koja je cijelo vrijeme zaljubljeno gledala u svog Hrvoja.

-Upoznali smo preko zajedničkih prijatelja, dugo smo hodali i došlo je vrijeme da se vjenčamo. Situacija je takva i evo vjenčali smo se na ponedjeljak. No, ništa drugo nije važno, samo je ljubav važna, rekla je Kiara.

Hrvoje i Kiara vjenčali su se u ponedjeljak u dvorani za vjenčanja Matičnog ureda u Radićevoj ulici u Karlovcu. Niti koronavirus nije ih mogao zaustaviti u namjeri da kažu sudbonosno da, a nisu im niti maske smetale.

-Trebali smo se vjenčati 23. svibnja, ali ja moram za dva tjedna na brod i evo odlučili smo to obaviti usprkos ovim uvjetima. Naravno, iduće godine planiramo obaviti vjenčanje u crkvi, a tada će biti i pir, kazao je riječki pomorac Hrvoje, koji se skrasio u Karlovcu.

I tko sada može reći da Karlovac nije grad susreta. Dvoje mladih susrelo se u našem gradu, rodila se ljubav, a nadamo se da će se roditi i puno dječice. Svjedoci na vjenčanju bili su simpatični kum i kuma Mia Vuković i Domagoj Dumančić. (b.o.)