GK I.G.Kovačić

Ljeto u Knjižnici: Đački ljetni dani i novi izazov - Olimpijada čitanja

VIŠE IZ RUBRIKE

Odjelu za djecu i mladež

Đački ljetni dani i Olipijada čitanja .....

Na Odjelu za djecu i mladež, danas je održana konferencija za novinare, na kojoj su predstavljeni programi za djecu koji će se tijekom ljeta održavati u Knjižnici.

Đački ljetni dani su program radionica koje se tradicionalno, od 1996. godine, održavaju na Odjelu za djecu i mladež Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić" Karlovac. Namijenjene su korisnicima osnovnoškolskog uzrasta s ciljem kvalitetnog, aktivnog i sadržajnog provođenja slobodnog vremena tijekom školskih praznika. Kvalitetu programa prepoznalo je i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske koje sufinancira program.

Odjel za djecu i mladež i ove je godine pripremio zanimljiv i bogat program Đačkih ljetnih dana.

Predviđeno je ukupno 13 radionica, sedam u srpnju i šest u kolovozu. Radionice će se održavati od 3. srpnja do 30. kolovoza, a za sudjelovanje potrebno se je prijaviti osobno na Odjelu za djecu i mladež ili na broj telefona 412 377 (103) od ponedjeljka 24. lipnja.

Olimpijada čitanja ljetni je izazov čitanja zabavnih knjiga za učenike nižih razreda osnovnih škola koji već devet godina organizira Knjižnica i čitaonica "Fran Galović" Koprivnica.

Cilj tog projekta je potaknuti djecu na čitanje neobaveznih knjiga u slobodno vrijeme te im približiti knjige i knjižnicu.

Olimpijadi čitanja ove se godine priključila i Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić" Karlovac.

Na Olimpijadu se mogu prijaviti učenici 3. razreda karlovačkih osnovnih škola osobnim dolaskom na Odjel za djecu i mladež, do 28. lipnja.

Naši će olimpijci tamo preuzeti dnevnik čitanja u koji će bilježiti svoje dojmove o pročitanim knjigama i koji će pokazati knjižničarima prilikom vraćanja knjige jer će za svaku pročitanu knjigu osvojiti po jedan bod.

Za zlatnu olimpijsku čitateljsku medalju potrebno je prikupiti 40 bodova.

Sudionici će napraviti svoj profil na internetskoj stranici Olimpijade čitanja https://karlovac.olimpijadacitanja.org/profile/profil-prijava.asp gdje će moći komentirati pročitane knjige, ocjenjivati ih te će osvojiti bedž za svaku pročitanu knjigu.

Olimpijada čitanja u ponedjeljak, počinje 24. lipnja i traje do 31. kolovoza, kada će se podijeliti diplome sudionicima, zlatne srebrne i brončane olimpijske medalje te pohvaliti one koji nas oduševe svojim dnevnicima čitanja i komentarima knjiga na internetskoj stranici Olimpijade.

Današnjoj pressici su se pridružili učenici 3. razreda OŠ Banija koji su se prijavili na 1. karlovačku Olimpijadu čitanja te su preuzeli dnevnike čitanja.

Sve informacije o karlovačkoj Olimpijadi čitanja pratite na stranici

https://karlovac.olimpijadacitanja.org/