Prvi Karlovački

Ljeto u Aquatici i dalje vrlo živo i s puno posjetitelja

Autor: Sunčica Laić

02.08.2021

Karlovac

U srpnju zabilježen povećani broj stranih turista

Ljeto u Aquatici i dalje je vrlo živo i neovisno o pandemiji u kojoj se još uvijek nalazimo, dolazi veliki broj posjetitelja, naročito stranaca koji žele vidjeti slatkovodni akvarij, a i cijeli Karlovac. Potvrdila je to ravnateljica te ustanove, Margarita Maruškić Kulaš.

-U srpnju bilježimo povećani broj stranih turista, najviše smo imali posjetitelja iz Češke, Njemačke, Poljske, Slovenije i Nizozemske. Naravno, imamo i posjetitelje iz cijelog svijeta, pa evo tako iako u malim brojkama bilježimo turiste iz Brazila, Irana, Irske, Litve, Izraela, Rumunjske, Japana i Rusije. Način na koji nam dolaze uglavnom je takav da su nas preporučili u objektima za smještaj i u turističkim zajednicama. Naravno, osim samog akvarija zanima ih i rijeka Korana, šeću obližnjom šetnicom i zaista uživaju u našem gradu. Ono što najčešće komentiraju je kako je naš grad zelen, te kako je bogatstvo imati takve prirodne ljepote u samom gradu i preporučit će nas i svojim prijateljima, poručila je Maruškić Kulaš.

Naglasila je i kako su nažalost i ove godine zbog pandemije izostali posjeti školskih skupina, ali vjeruje kako će nakon što prođe ova pandemija svi školarci ponovno u velikom broju dolaziti u Aquatiku.

Kazala je i kako na njihove ribe ove ljetne vrućine ni na koji način ne utječu.

-Naše ribe u Aquatici su dobro, one zapravo ne znaju da je vani sada vruće. Naime u Aquatici je cijele godine ista temperatura zraka i njihove vode kako bi imali idealne životne uvjete, tako da jedino što vide je zapravo promijenjena struktura posjetitelja, kazala je kroz šalu Maruškić Kulaš.

Foto: Denis Stošić