S reprezentacijom Bjelorusije Hrvatska ima odlična iskustva jer u 12 dosadašnjih utakmica nikada nije izgubila

Lino Červar: Utakmica s Bjelorusijom traži iznimnu taktičku disciplinu

VIŠE IZ RUBRIKE

  Hrvatska i Bjelorusija kao pobjednici iz prvih susreta Europskog prvenstva skupine koja se igra u Grazu,  danas poslijepodne odlučuju o tome tko će prvi osigurati drugi krug natjecanja. Podsjećamo Hrvatska je u prvom kolu pobijedila Crnu Goru 27:21, Bjelorusija pak Srbiju 35:30.

  S reprezentacijom Bjelorusije Hrvatska ima odlična iskustva jer u 12 dosadašnjih utakmica nikada nije izgubila. Naši rukometaši slavili su deset puta, a dva susreta završena su izjednačeno. Od toga četiri puta se igralo na europskim smotrama i sve ih je dobila Hrvatska. Posljednji susret odigran je prije dvije godine u Zagrebu i završen je pobjedom izabranika Line Červara 25:23. Upravo taj susret, ali i sjajna predstava protiv Srbije ozbiljno su upozorenje našim igračima da Bjelorusija više nije malo jači trening. Danas je to vrlo dobro posložena momčad koja ima i tjelesnu i rukometnu moć za ozbiljnu priču.

  Budu li Kauboji raspoloženi i razigrani kao u drugom poluvremenu protiv Crne Gore, onda neće biti problema. Posebno zato što se u Stadthalleu u Grazu danas očekuje barem pet tisuća naših navijača.  Zna to dobro i izbornik Lino Červar.

  -Bjelorusija ima organiziranu igru za sve obrambene sustave. Ova će utakmica tražiti iznimnu taktičku disciplinu, osim borbenosti, vraćanja, brzi centar, tu tranziciju, tu kontru. To će trebati nekako riješiti jer inače, bit će vrlo teško tu utakmicu privesti kraju. Naravno, nadam se i pozivam i pomoć gledatelja, rekao je izbornik.

  Utakmica Hrvatske i Bjelorusije počinje u 16 sati. (ar)

  hrs.hr