Natječaj Udruge Carpe Diem

Likovni natječaj: Arhitektura karlovačke Zvijezde

VIŠE IZ RUBRIKE

  Udruga CARPE DIEM poziva na suradnju dječje vrtiće, osnovne škole, srednje škole, druge odgojno-obrazovne ustanove i udruge na sudjelovanje u likovnom natječaju povodom Dana grada Karlovca na temu "Arhitektura karlovačke Zvijezde".

  Cilj ovog natječaja je da se djeca i mladi upoznaju sa vrijednostima kulturne baštine sredine u kojoj žive i aktivno pridonesu očuvanju kulture i identiteta. Novootkrivene tradicijske vrijednosti povezat sa novom kreativnom interpretacijom načina života, vremena i prostora u kojem žive.

  Zadatak je usmjeriti pozornost na vizualno otkrivanje interijera i eksterijera tradicionalne arhitekture Karlovačke jezgre: gasice, prozore, vrata, balkone, hodnike, ulice, raspored građevina na trgu ili ulicu. Učitelji će razvijati kreativnost, interes za istraživački rad te samostalnost u planiranju i realiziranju likovnog zadatka i primjerenim metodičkim postupcima kod učenika razvijati sposobnosti divergentnog i konvergentnog mišljenja. Učenici će uočiti, spoznati i vrednovati ulogu boje, svjetlosti, ritma, kontrasta, kompozicije i kadriranja.

  Pravo na sudjelovanje imaju djeca i učenici od 4 do 18 godina (djeca/učenici s posebnim potrebama mogu sudjelovati bez obzira na dob). Broj radova iz ustanova nije ograničen. Poslani radovi moraju biti u originalu, reprodukcije i kopije neće se uzimati u obzir.

  Pristigle radove će pregledati te odabrati stručno povjerenstvo, uz napomenu da se radovi ne vraćaju.

  Najuspješniji radovi i njihovi autori bit će nagrađeni u četiri kategorije - predškolski uzrast, učenici razredne nastave, učenici predmetne nastave, srednjoškolci.

  Povratna vijest o rezultatima natječaja biti će objavljena u svibnju 2019. godine na službenim web stranicama udruge CARPE DIEM, info portalu za mlade te društvenim mrežama udruge kao i obavijest o izložbi i dodjeli nagrada.

  Za sva dodatna pitanja kontaktirajte nas na info@carpediem.hr, preko naše Facebook stranice ili putem telefona na 047/422-347 ili 091/422-3470.