Prvi Karlovački

Lijepo vrijeme mami građane na boravak u prirodi, ali treba biti i dalje oprezan – Gradska uprava podsjeća na poštivanje propisanih mjera

Autor: Marta Marinović

30.04.2021

Karlovac

Posljednje analize pokazuju kako su upravo obiteljska i privatna okupljanja jedan od najvećih potencijalnih izvora zaraze virusom Covid 19. Lijepo, proljetno vrijeme ide u prilog sve većem boravku na otvorenom, što je uvijek epidemiološki sigurnije nego boravak u zatvorenom, ipak treba pripaziti i na privatna i obiteljska okupljanja bez obzira gdje se odvijaju.

-Podsjećamo i ovim putem na Odluku Stožera civilne zaštite RH o trenutnim nužnim epidemiološkim mjerama. Njima se zabranjuju održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 25 osoba na jednom mjestu. S obzirom da je vrijeme prvih pričesti i krizmi molimo i vjerujemo da će se župni uredi pridržavati ograničenja i u skladu s njima planira svoje aktivnosti, te tako biti primjer svojoj zajednici. Također je propisano da na privatnim okupljanjima i svečanostima može biti prisutno najviše 10 osoba iz najviše 2 različita kućanstva. Stoga molimo vjernike koji imaju prvo pričesnike i krizmanike da poštuju ograničenje radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja ostalih, kao i sve ostale koji se odluče za obiteljska ili prijateljska okupljanja. Ostanite i dalje odgovorni kako bismo svi zajedno mogli uživati u proljetnim danima, planirati ljetni odmor i sačuvati što normalniji tijek poslovanja i života u trenutnim okolnostima i svakako iskoristite mogućnost cijepljenja kao jedinog pravog rješenja za izlaz iz pandemije, stoji u priopćenju Gradske uprave.