Prvi Karlovački

Lidija Bošnjak nestranačka kandidatkinja za gradonačelnicu Ozlja

Autor: Anamarija Radočaj

02.04.2021

Izbori

Lidija Bošnjak, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Ozlja, kao nestranačka ulazi u izbornu utrku za gradonačelničko mjesto grada Ozlja s ključnim riječima kampanje Vizija, kontinuitet i partnerstvo.

Lidija Bošnjak rođena je 30. rujna 1973. godine u Frankfurtu na Majni u Saveznoj Republici Njemačkoj. Nakon završene Gimnazije u Karlovcu, na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je poslovnu ekonomiju, smjer Organizacija i Management. Od 2014. godine obavlja posao pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela Grada Ozlja. Prije toga je radila kao direktorica Turističkog ureda i voditeljica računovodstva, te ima ukupno 22 godine iskustva u radu gradske uprave Grada Ozlja.

Kao pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Ozlja provela sam reorganizaciju gradske uprave, koja je nakon preustroja puno efikasnija i dostupnija građanima te se može pohvaliti nizom uspješno provedenih projekata. U svom svakodnevnom radu, najviše vremena posvećujem komunikaciji sa svojim sugrađanima, predstavnicima udruga, proračunskim korisnicima i predsjednicima mjesnih odbora. Ako mi građani Ozlja ukažu povjerenje, u mandatu gradonačelnice i dalje ću nastaviti raditi profesionalno i odgovorno. Kontinuitet je važan radi dobrobiti svih građana Ozlja kojima nudim iskustvo, profesionalne radne navike i dokazane operativne vještine u rješavanju njihovih problema. Za Grad Ozalj to bi značilo kontinuitet, nastavak započetih projekata i pripremu novih na zadovoljstvo građana. Moja vizija Ozlja znači punu posvećenost prijavama projekata za sufinanciranje iz EU fondova i drugih izvora, kako bi što značajniji iznos izvornih sredstava proračuna mogli usmjeriti na razne potpore. Naši mladi, učenici i studenti, umirovljenici i potrebiti, poljoprivrednici, poduzetnici, udruge civilnog društva, vatrogasci, sportaši – krajnji su korisnici i partneri u ostvarenju te vizije. Zato sam posebno ponosna na suradnju s mladima i potpore za koje su osigurana sredstva u gradskom proračunu, i to od rođenja djeteta do studentske dobi. Namjeravam provesti nove demografske mjere sa svrhom ostvarenja vizije Ozlja kao Grada mladih, kako bih im pružila dodatni poticaj da ostanu živjeti i stvarati u Ozlju. Bez mladih ljudi nema budućnosti, zato je moramo stvarati zajedno, stoji u priopćenju Lidije Bošnjak.

Bošnjak je istaknula kako joj je važna i dobra suradnja s poljoprivrednicima i poduzetnicima koje će nastaviti podupirati kroz osiguranje raznih potpora u cilju razvoja poljoprivrednih gospodarstava te malog poduzetništva.

-Kada je riječ o gradskim projektima, prioritet su mi ulaganja u komunalnu infrastrukturu, unaprjeđenje infrastrukture poduzetničke zone, rekonstrukcija javne rasvjete na cijelom području grada, asfaltiranje nerazvrstanih cesta, održavanje makadamskih puteva, odvodnja, nabava vatrogasnih vozila, uređenje sportskih sadržaja, i niz drugih projekata kojima je cilj podizanje kvalitete života svim građanima. U suradnji s Karlovačkom županijom, zalagat ću se također da Grad Ozalj u što skorijoj budućnosti dobije školsku sportsku dvoranu za koju smo financirali izradu projektne dokumentacije, a nastavit ću raditi i na modernizaciji i nadstandardu u pružanju usluga Doma zdravlja Ozalj.

-Svoje dugogodišnje iskustvo i poznavanje sustava te vođenja gradske uprave želim usmjeriti prema novom iskoraku u vođenju grada, uz uvažavanje svih drugih te partnerski pristup prema svima. Nestranačka sam kandidatkinja i spremna surađivati sa svima koji žele dobro svome gradu. U ostvarenju te vizije, očuvanju stečenih vrijednosti i kontinuiteta te ideji partnerstva, pozivam svoje sugrađane da me podrže kako bi naš Ozalj zajedno učinili još ljepšim i ugodnijim mjestom za život. Ovom prigodom, ujedno želim Sretan i blagoslovljen Uskrs svim ljudima dobre volje, osobito svojim Ozaljčankama i Ozaljčanima. Unatoč svim nedaćama i teškoćama u ovo pandemijsko vrijeme, neka nas ovo blagdansko vrijeme nadahne u življenju temeljnih kršćanskih i ljudskih vrijednosti te potakne optimizam i solidarnost prema bližnjima, poručila je Bošnjak.