Prvi Karlovački

Lepeza glazbenih događanja i radionica ovog ožujka na Maloj sceni

Autor: Leo Stakovic

03.03.2020

Kultura

Bogat i šarolik program na Sceni privlači sve više sugrađana natrag u Hrvatski dom, a uskoro će i otvorenje Urbanog parka

Ovog će se ožujka na Maloj sceni Hrvatskog doma moći uživati u velikom broju različitih edukativnih, praktičnih i kreativnih radionica, ali i raznovrsnom glazbenom i koncertnom programu.

Već tradicionalno, vikendima se nastavljaju programi elektroničke glazbe. Tako će Scenu 21. ožujka okupirati već dobro znana udruga Infinitum svojim programom “Liquidnight – Shugga Daddy”, a večer će 28. pripremiti udruga Pagod sa glazbeno-vizualnom poslasticom “Egzoterra presents: Harmoniums”.

Osim elektronike, program Scene bit će upotpunjen koncertima. Dan žena, 7. ožujka, obilježit će svirkom Novi Retro, 14. će zasvirati Acid Carrotsi i loklani kantautor Mark Elliot Chance, a 27. čut će se zvuk nešto alternativnijih bendova – The Celetoids, U.B.T., Raskol i Indikator B. Uz to, 12. ožujka svima će biti dozvoljeno zasvirati i zapjevati na Sceni u novom izdanju “Scan the Jam-a”, lokalno najpoznatijeg javnog jam sessiona u organizaciji neformalne inicijative Good Vibe Tribe.

Svakog će tjedna, od ponedjeljka do petka, u terminu od 12 do 15 sati zainteresirani moći posjetiti i sudjelovati u besplatnim Freestyle Flair radionicama pod vodstvom Vladimira Poschka. Radionice su namijenjene prvenstveno mladim konobarima i barmenima koji će kroz program steći vještine žongliranja, poznatije pod zajedničkim nazivnikom “Flair Bartending”  kako bi proširili vlastito područje djelovanja i povećali mogućnosti zapošljavanja u struci. 

Na Scenu se u ovoj godini vraćaju i KIKS-ovci, odnosno Karlovačka improvizirana kazališna scena. Probe dramske skupine pod vodstvom Lea Stakovića održavat će se utorkom u večernjem terminu, od 19 sati.

Plesne radionice “Just dance” koje vodi Barbara Dasović počele su već u veljači i ostvarile toliki uspjeh da je program prolongiran i na tekući mjesec. Program je podijeljen na dva različita termina od kojih je jedan rezerviran za djevojke, a drugi za muški dio publike. Radionice su odlična prilika za sve one koji se još nisu plesno oslobodili, a spremni su uz stručno vodstvo i podršku izaći iz vlastite komfort zone i zavladati plesnim podijem. Novi termini “Just dance” radionica su 5., 19. i 26. ožujka.

Sve dodatne informacije o mogućnostima uključivanja u programe moguće je pronaći na web stranici kaoperativa.org, Facebook stranici Male scene HD ili upitom na mail adresu kaoperativa@gmail.com. (ls)