Prvi Karlovački

Legendarni bend Crvena jabuka stiže u Ozalj

Autor: Marta Marinović

12.07.2021

Glazba

Na Dnevnom boravku na Kupi u Ozlju koncert će održati popularna Crvena jabuka ove subote 17. srpnja. Publiku očekuju brojni hitovi poput „Nekako s proljeća“, „To mi radi“ i „Ima nešto od srca do srca“, a sve započinje u 21 sat. Koncert će se održati uz poštivanje epidemioloških mjera koje su trenutno na snazi. Osigurana će biti sjedeća mjesta za publiku, a digitalne COVID potvrde nisu obavezne. Dugoočekivani nastup Crvene jabuke u Ozlju bit će potpuno besplatan za sve posjetitelje. Dnevni boravak na Kupi već je poznat po delicijama Restorana Žganjer kao što su uštipci od janjetine, burger od junećeg jezika, štrudle jaškovskog baruna, ozaljskog dvora i drugim jelima iz dvorske kuhinje, a ne treba zaboraviti i na vrhunsku ponudu Pivovare Medvedgrad. Gdje ima dobre glazbe pronaći će se i bogata gastronomska ponuda pa će posjetitelji sigurno uživati u nadolazećoj suboti. Organizatori koncerta su Restoran Žganjer i Izvan fokusa.

Crvena jabuka jedan je od najdugovječnijih pop-rock bendova u Hrvatskoj i široj regiji. Kroz razdoblje od 32 godine objavili su 20 albuma, 16 singl ploča i 11 kompilacija. 2015. godine osvojili su nagradu Status Hrvatske glazbene unije, a dobitnici su i brojnih drugih glazbenih nagrada. Bend godišnje odsvira više od 100 koncerata, a mogu se pohvaliti i brojnim turnejama po Europi, SAD-u, Kanadi te Australiji.

Podsjetimo, Dnevni boravak na rijeci je manifestacija koja uz bogatu gastronomsku ponudu i jedinstvene lokacije uz rijeku Kupu i Mrežnicu dovodi posjetitelje, ljubitelje mikro turističkih lokacija i raznolike ponude na obiteljska i prijateljska druženja. Manifestacija je započela Dnevnim boravakom na Mrežnici koji je prošlog ljeta bio hit destinacija cijele Karlovačke Županije, a ovog ljeta se nastavlja novom lokacijom – Dnevnim boravkom na Kupi, koji se smjestio na Gradskom kupalištu Slave Raškaj u Ozlju s ciljem vraćanja kupača na rijeku Kupu i organiziranja kvalitetnog provođenja slobodnog vremena za djecu, mlade i odrasle. Osim toga cilj Dnevnog boravka na Kupi jest doprinijeti turističkoj infrastrukturi, kupališnom turizmu i općenito turističkim aktivnostima vezanima za rijeke.