PU karlovačka

Lančani sudar na A1, iz prometa zbog alkohola isključeno devet vozača

VIŠE IZ RUBRIKE

Kontrolirano 205 vozača - 169 je alkotestirano

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 19-godišnjaka  iz Slunja, u iznosu od 1,06 promila

Voditelj smjene u OKC-u PU karlovačke Željko Magdić u jutrošnjem javljanju za naš radio izdvojio je lančani sudar na auto cesti i rezultate sinoćnje kontrole vozača.

- Jučer oko 13.50 sati na autocesti A-1, prije čvora Jastrebarsko, u smjeru sjevera, dogodila se prometna nesreća. Osobnim automobilom slovačkih nacionalnih oznaka upravljala je 25-godišnja slovačka državljanka koja je uslijed neprilagođene brzine i velike gustoće u prometu prednjom stranom automobila udarila u stražnju stranu osobnog automobila poljskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 62-godišnji poljski državljanin, a koji je bio zaustavljen na začelju kolone.

Uslijed udarca automobil poljskog državljanina udario je u stražnji dio osobnog automobila slovačkih nacionalnih oznaka ispred sebe, kojim je upravljala 51-godišnja slovačka državljanka, a čiji je automobil udario u stražnji dio osobnog automobila slatinskih registarskih oznaka ispred nje, kojim je upravljao 25-godišnji hrvatski državljanin. U prometnoj nesreći 43-godišnji putnik iz prvog automobila slovačkih nacionalnih oznaka je teško ozlijeđen.

Protiv 25-godišnje vozačice biti će proslijeđena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

-Noću s 9. na 10. rujna, na području Policijske uprave karlovačke provedena je preventivno-represivna akcija „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga“.  U akciji je kontrolirano 205 vozača, a njih 169 je alkotestirano. Devet vozača isključeno je iz prometa zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 19-godišnjaka  iz Slunja, u iznosu od 1,06 promila, rekao je Magdić.