Treće kolo kvalifikacija

Kvalifikacije za Višebojsko prvenstvo Hrvatske - Umag 2023

VIŠE IZ RUBRIKE

Gimnastika

Gimnastički klub "Sokol" uspješan na natjecanju u Umagu

Članovi Gimnastičkog kluba "Sokol" nastupili su protekle subote u Umagu  na trećem kolu kvalifikacija za Višebojsko prvenstvo Hrvatske za regiju Zapad. Domaćin je bio Gimnastički klub "Umag", koji je po prvi put od svog osnutka bio domaćin ovakvog natjecanja. Na samom natjecanju sudjelovalo je 14 gimnastičara i 85 gimnastičarki iz sedam klubova regije Zapad.

U kategoriji Univerzalni program U2 Lucija Lukežić Štedul iz "Sokola" osvojila je 3. mjesto, 2. mjesto osvojila je Sara Horvatić iz GK Petrinja, a 1. mjesto Misha Mešter iz ŽGK Vita. U kategoriji  mlađih juniorki slobodnog programa zlatnu medalju osvojila je sokolašica Nera Đurić, srebro Noemi Šabotić iz GK Rijeka, a broncu Ana Rubeša iz ŽGK Vita. Lara Đurić osvojila je zlatnu medalju u kategoriji juniorki u kojoj je nastupila bez konkurencije. U kategoriji mlađih seniorki zlato i srebro osvajaju članice  karlovačkog Sokola, Jana Gabi Kasunić i Ana Magdalena Fabijanić, dok je bronca otišla u Petrinju zahvaljujući Niki Obradović. U Obaveznom programu u kategoriji djevojčica Marija Krčel osvojila je 3. mjesto, u kategoriji juniorki Dora Martišković i Nina Miljenović osvojile su zlato i srebro, a srebro i broncu dodale su Mona Šarinić i Ana Ribičić u kategoriji mlađih seniorki.

Natjecanje u muškoj sportskoj gimnastici obilježio je vrlo mali broj natjecatelja, svega njih 14, od čega 8 iz GK Sokol Karlovac, 5 iz GK Karlovac te jedan iz GK Rijeka. U kategoriji mlađih juniora slobodnog programa Filip Štedul osvojio je srebro, a Patrik Rajković broncu. Prvo mjesto pripalo je Lukasu Kukuljanu Mesecu iz GK Rijeka. U Obaveznom programu u kategoriji juniora 1. mjesto osvojio je Filip Krznar, a 2. mjesto Vito Radaković. U kategoriji mlađih juniora 1. mjesto osvojio je Andrija Crkvenac, 2. mjesto Kruno Polak, a 3. mjesto Karlo Klarić.

Karlovačke Sokolaše na natjecanju su pratile trenerice Petra Furač Bolešić, Robertina Kućan i Anamarija Kovačić Suhin, a na natjecanju su u funkciji sudaca bili i Lovro Čorak, Korina Belokleić, Lara Belokleić i Jurica Suhin.

Gimnastički klub "Umag" uspješno je organizirao kvalifikacijsko kolo te bi trebao postati redovita “stanica” kvalifikacijskih kola u nadolazećim godinama. Naše gimnastičare i gimnastičarke već za dva tjedna putuju u Rijeku na  4. kolo kvalifikacija za Višebojsko prvenstvo Hrvatske nakon kojeg će biti poznati putnici na državno prvenstvo koje će se održati u Zadru 25. i 26. studenog ove godine.