Prvi Karlovački

Kunstbunker doveo umjetnost u Knjižnicu za mlade

28.08.2019

Karlovac

Zvuci jazza sinoć su ispunili Banjavčićevu ulicu dok se u prostoru Knjižnice za mlade razgledavalo izložbu „Mindset“

Dvosatna izložba slika naziva „Mindset“ i jazz koncert Bruna Matić kvarteta zajedno su činili umjetničku instalaciju „Reflection“ realiziranu sinoć u Knjižnici za mlade i na dijelu Banjavčićeve ulice. Popriličan broj posjetitelja i slučajnih prolaznika koji su se redom zaustavljali govori dovoljno o sanjivoj atmosferi koja je vladala.

– Projekt već pet godina organizira Udruga Kunstbunker Duga Resa, a realiziran je u sklopu većeg projekta „Open heart 2019.“. Ovakav vid projekta, sa Knjižnicom za mlade, organiziramo četvrti ili peti put i usudio bih se reći da velik broj Karlovčana već zna za njega, rekao je autor izložbe i organizator događanja, ujedno i predsjednik Udruge Kunstbunker, Nikola Vukmanić.

Umjetnička instalacija Reflection bavi se autorskim umjetničkim promišljanjem i trenutkom u kojem se nalazimo dok komuniciramo s autorskim radom, a svojevrsni je nastavak „Socijalnih skulptura“ koje Vukmanić realizira. Na koncertu je pak predstavljen autorski album prvijenac „Two Weeks After Midnight“, diplomantice jazz akademije u Grazu, Brune Matić.

– Izrazito sam ponosan da mi iz Udruge Kunstbunker surađujemo sad već 11 godina sa Kunstuniverzitetom Graz i njihovim studentima. Ovaj projekt je svojevrsni nastavak te suradnje, jer Bruna je diplomirala upravo na Jazz akademiji u Grazu, dodaje Vukmanić.

Izgledno je da će se suradnja nastaviti i da Karlovčane čeka još ovakvih ugodnih večeri u gradu.

Projekt je pod pokroviteljstvom Grada Duge Rese i Karlovačke županije. (ls)