Prvi Karlovački

Kulturna događanja u Urbanom parku se nastavljaju

Autor: Marta Marinović

14.09.2020

Kultura

Poezija u parku, “Čitajte ih stablima: Anamarija Ami Podrebarac”, kojeg Savez udruga KAoperativa provodi kao dio kulturnih programa novootvorenog Urbanog parka Hrvatskog doma, održat će se u četvrtak 17. rujna u 19 sati u Urbanom parku.  Gošća prvog događanja, umjetnica i filozofkinja Anamarija Ami Podrebarac, kroz razgovor i čitanje poezije predstavit će pjesme iz zbirke poezije Poems from 0, nastale u sklopu diplomskog rada na Central Saint Martins, fakultetu umjetnosti i dizajna pri University of Arts London. Pjesme su rezultat različitih umjetničkih postupaka – od pisanja tehnikom toka misli, izrade vlastitog EEG stroja, generiranja AI algoritma koji generire pjesme do uobličavanja zbirke poezije – s mnogostrukim izjavama o prirodi komunikacije, prepuštanju kontrole i djelovanju, prirodi umjetnosti i kreativnosti, te samoj prirodi. O svim ovim temama s gošćom će razgovarati Tomislav Augustinčić.

Uz čitanje i razgovor, posjetitelji će si moći uzeti chapbook odabranih pjesama iz zbirke Poems from 0, te pogledati snimku performansa Anamarije Ami Podrebarac.

Program “Poezija u parku” provodi se uz potporu Ministarstva kulture , grada Karlovca i Zaklade Kultura nova ,a održava se u sklopu projekta “Hrvatski dom u centru”, projekt provodi Savez udruga KAoperativa u partnerstvu s Gradom Karlovcem.