Kujundžić više nije ministar zdravstva, premijer Plenković razriješio ga dužnosti

VIŠE IZ RUBRIKE

    Milan Kujundžić više nije ministar zdravstva, premijer Andrej Plenković razriješio ga dužnosti.

    -Danas sam razriješio ministra Kujundžića, obavili smo razgovor jučer i imao je prigodu objasniti javnosti, rekao je premijer Andrej Plenković. Rekao je da je Ministarstvo zdravstva važno jer se sad moramo pripremati na zaštiti od koronavirusa, a Kujundžić se morao baviti drugim stvarima koji s tim nemaju veze.

    Premijer je rekao da mu Kujundžić nije predočio nikakve papire i nije htio reći tko će naslijediti Kujundžića, ali je dodao da će to otkriti sutra. ''Ne znam'', tako je odgovorio na pitanje je li Kujundžić kriv. Objasnio je da mu je jedino bitno da Vlada funkcionira. O tvrdnjama Kujundžića da su mu prijetili, Plenković nije htio govoriti.

    Podsjetimo, ministar zdravstva Milan Kujundžić jučer je poručio kako neće podnijeti ostavku, već je s premijerom dogovorio da daje mandat na raspolaganje kako bi imao vremena dokazati svoju nevinost.

    Na početku konferencije kazao je kako nije učinio ništa sporno te je "šlampavo" ispunio imovinsku karticu. Ustvrdio je da mu afere s nekretninama "pakiraju interesne skupine", piše dnevnik.hr