Brojna druženja, lijepi trenuci i pjesme ostat će zauvijek zapisani u pjesmarici koja time postaje svjedok jednoga vremena

KUD Zadobarje predstavio pjesmaricu

VIŠE IZ RUBRIKE

  Svetog Antuna Pustinjaka Zadobarci godinama štuju i njemu u čast svake godine organiziraju neki događaj, uz tradicionalno proštenje. Ovoga puta riječ je o pjesmarici Kulturno umjetničkog društva Zadobarje koja je predstavljena u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić.

  -Pjesmarica sadrži pjesme od kojih su neke stare i trideset godina. Neki od autora su osobe iz samoga društva, ali i ljudi koji su pratili naš rad i napisali pjesme o nama, Stjepan Sabljarić, Marica Kušan, Mira Marković Mikoš, Branko Blagović, Dragutin Sudac i Ljiljana Sudac. Sastavni dio pjesmarice su i fotografije od početka djelovanja društva, a to je sada već 20 godina, s različitim događajima kroz godinu i običajima. Lijepa je to uspomena koja se može darovati našim ljudima koji vole nešto takvo imati u svojoj arhivi ili za ljude koji su u inozemstvu, rekla je voditeljica KUD-a Ljiljana Sudac.

  Ukupno pjesmarica sadrži 36 pjesama u kojima je opjevan zadobarski kraj, a naći će se i na policama Nacionalne knjižnice u Zagrebu te knjižnice u Puli i Rijeci.

  -Sponzori su Grad Karlovac i Karlovačka tiskara Lana, a suorganizator promocije bio je Karlovački književni klub "Stihom u srce" pod vodstvom Tanje Basar, dodala je Sudac.

  Promociji pjesmarice prisustvovali su gradonačelnik Damir Mandić, zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Karlovca Draženka Sila Ljubenko. (a.r.)

  Foto: Dinko Neskusil