Prvi Karlovački

KUD Paurija na Đakovačkim vezovima predstavlja Karlovačku županiju

Autor: Renata Benković

02.07.2022

Kultura

KUD Paurija iz Dubravaca u nedjelju putuje na 56. Đakovačke vezove, gdje će predstavljati Karlovačku županiju. Rezultat je to izvrsnog nastupa na prošlogodišnjoj Smotri izvornog folklora Karlovačke županije. Inače, KUD-u Paurija ovo je drugi nastup na Vezovima.

-S ponosom ćemo u Svečanom mimohodu đakovačkim ulicama ponijeti bogatstvo folklornog izričaja naše županije, a na Smotri folklora Hrvatske izvest ćemo svadbene običaje paurskog kraja, poručili su iz Kulturno umjetničkog društva Paurija i pozvali ljubitelje folklora da sutra od 9 sati u izravnom televizijskom programu gledaju mimohod folkloraša u Đakovu.

Inače, 56. Đakovački vezovi počeli 17. lipnja, traju 17 dana i imat će više od 50 programa. Sve do 3. srpnja Đakovo je velika pozornica tradicijskog stvaralaštva, pučke i popularne kulture, izložbi, koncerata, eno i gastrosadržaja, konjičkih priredbi i brojnih radionica.

Vrhunac Vezova, dakako je svečani mimohod središnjim ulicama grada, u nedjelju, 3. srpnja, a uz folklorne grupe iz Hrvatske i inozemstva, tu su i okićene svatovske zaprege, konjanici, mažoretkinje, Ergelin lipicanski četveropeg i dr.
Nedjeljna večer tradicionalno je rezervirana za program “Slavonijo, zemljo plemenita”, uz izbor najbolje nošenog narodnog ruha i glazbeni program. Nakon proglašenja vezovskih ljepotica i momaka, 56. Đakovački vezovi proglasit će se zatvorenima.