TZP Plitvičke doline

Kroz projekt „Hrvatska prirodno tvoja“ zasađene sadnice u Plitvičkim dolinama

VIŠE IZ RUBRIKE

poticanje razvoja održivog turizma

''Onaj koji sadi drvo sadi nadu.'' (Lucy Larcom)

Turistička zajednica područja Plitvičke doline uključila se u projekt poticanja razvoja održivog turizma „Hrvatska prirodno tvoja” – „Croatia naturally yours” čiji su pokrovitelji Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske.

Turistička zajednica u suradnji s Općinom Rakovica i Osnovnom školom Eugena Kvaternika te Zelenilo d.o.o. iz Karlovca zasadila je 10 stabala na dvije lokacije – kod Osnovne škole Eugena Kvaternika u Rakovici i kod Područne škole braće Pavlić u Drežnik Gradu. Stabla koja su zasađena odobrena od strane Šumarskog fakulteta vodeći računa o autohtonim vrstama, podneblju te mjestu sadnje. Sukladno tome TZ je zasadila devet stabala javora te jedno stablo trešnje. Sve su sadnice označene i prigodnim znakom održivosti „Hrvatska prirodno tvoja“.

Razvijena je i aplikacija za praćenje sadnje Europske agencije za okoliš (European Environment Agency) pod nazivom MapMyTree u koju će TZ upisati podatke o posađenim sadnicama stabala.

Uz projekt sadnje stabala na području Plitvičkih dolina, turistička zajednica donirala je tri sadnice ruža OŠ Eugena Kvaternika koje uljepšati okoliš škole naših najmlađih.