Potpisan ugovor s izvođačem

Kroz 18 mjeseci u Novigradu na Dobri treba biti završen novi vrtić, u njemu će biti mjesta za 60-ero djece

VIŠE IZ RUBRIKE

Briga o djeci

Vrtić vrijedan oko 1,3 milijuna eura gradit će tvrtka Kolos

Općina Netretić bi kroz 18 mjeseci trebala imati novoizgrađeni vrtić u Novigradu na Dobri koji će moći primiti 60-ero djece. Načelnik Općine, Marijan Peretić danas je potpisao ugovor s Vlatkom Lorković Ivšić, direktoricom tvrtke Kolos koja će graditi vrtić.

Prilikom potpisivanja ugovora Peretić je kazao da je trebalo dvije i pol godine da bi došli do početka gradnje pa je već bilo i sumnje kod nekih građana da će ovaj projekt biti realiziran. Izrazio je zadovoljstvo zbog toga kao i uvjerenje da će se uskoro vidjeti rezultati.

-Općina Netretić trenutačno brine o 45 djece smještenih u vrtiće, dio u vrtiću Duga Resa i imamo ugovor s 10 privatnih vrtića na području grada Karlovca i u posljednje vrijeme smo osjetili problem da teško smještamo svu djecu koja imaju potrebu za smještajem u vrtić. Zato smo pristupili realizaciji ovog projekta, istaknuo je općinski načelnik.

Iako će vrtić biti financiran europskim sredstvima, Općina je ta koja mora projekt predfinancirati, a zbog toga su se nekih stvari morali odreći; „neki će se voziti po rupama, nekima će živice grebati automobile, a neki neće imati javnu rasvjetu“, slikovit će bio Peretić.

-Naš vrtić će biti kapaciteta za 60-ero djece, jedna jaslička skupina i dvije vrtićke. To će biti dostatno za svu djecu s našeg područja. Projekt je koncipiran tako da se na relativno jednostavan i jeftin način može dograditi i svaka dogradnja još jedne prostorije znači još plus 20, a građevinska parcela je velika i prostor neće biti ograničen. Vrijednost investicije je milijun i 343 tisuće eura što je oko 10 milijuna kuna, a s opremanjem ukupna vrijednost će biti oko 11 milijuna kuna, najavio je Peretić.

Radovi bi trebali započeti kroz deset dana, rok za završetak je 18 mjeseci, a direktorica Kolosa Vlatka Lorković Ivšić je uvjerena da je to moguće. Naravno, uz dobru motivaciju.

-Moram napomenuti da sam sretna iz dva razloga, prvi je jer je ovo jako lijepi posao za našu firmu, blizu je našeg sjedišta i naši domaći ljudi će raditi koji ne vole puno izbivati po terenu. Drugi razlog je da sam kao majka troje djece s područja općine Netretić presretna što naša djeca, nakon završetka vrtića, neće biti posljednja na listama, istaknula je Lorković Ivšić.