Prvi Karlovački

Kristijan Kiseljak iz HNS-a Borlin ponovno upozorava na problematiku mještana: “Proglasio bih izvanredno stanje za vozače i pješake na Borlinu”

Autor: Sunčica Laić

02.09.2022

Politika

Na problematiku mještana Borlina danas se ponovno osvrnuo Kristian Kiseljak, predsjednik Mjesnog ogranka HNS-a i vijećnik u Mjesnom odboru Borlin.

Vezano uz rekonstrukciju Žumberačke ulice rekao je kako je zaista „predivno“ napravljena.

Malo krpanja, malo asfaltiranja, malo navažanja pijeska…Ne znamo je li taj navoženi pijesak nogostup, znači pješačka zona koja se već dugo vremena spominje i je li uopće ta Žumberačka ulica došla u više od 15 godina očekivanu rekonstrukciju?, pita Kiseljak.

Naglašava kako je i dalje veliki problem nedostatak komunikacije s mještanima.

-Smatramo da komunikacija između Mjesnog odbora Borlin i mještana nije na visini već je ravna nuli,  jer koliko god mi slali upite i predstavnicima mjesnog odbora i Grada Karlovca i dalje odgovore ne dobivamo, ističe Kiseljak dodavši kako ih se i dalje maksimalno ignorira.

-Mislimo da je krajnje vrijeme da krenemo u ozbiljne razgovore i realizaciju projekat ako namjeravamo ostvariti neka poboljšanja za naš Borlin. Ovo što se sada ovdje napravilo, za jedno obiteljsko naselje i zemlju koja je članica EU ovako nešto doživjeti je sramotno. Smatramo da bi trebali dobiti objašnjenje što se to dogodilo u Žumberačkoj, kakvo je to krpanje ceste, hoće li uopće biti rekonstrukcija ili neće i što možemo očekivati u budućnosti. Na kraju Žumberačke od kućnih brojeva 44 do 50, ljudi imaju ispred svojih kuća kanalizaciju koja nije provedena i udišu mirise fekalija što je gorući problem već godinama i trebalo bi ga također što prije riješiti. Ovim putem stoga pozivam gradsku vlast, nadležne iz MO Borlin da se odazovu i da krenemo u zajedničku suradnju i poboljšamo komunikaciju, te građanima Borlina omogućimo kvalitetan život, poručuje.

Nadalje, Kiseljak se ponovno dotaknuo i rekonstrukcije D6.

-Ne znamo što je s rekonstrukcijom te ceste, bili su nekakvi radovi s dva tri majstora, ne znamo što se napravilo. Napominjemo da je kod Karlovačke pivovare cesta propala, šahtovi su bez poklopaca, potrgani su ili popucali, otvorene su rupe…Osobno bih čak proglasio jedno izvanredno stanje za vozače i pješake na Borlinu, na dionici D6. Zamolio bih nadležne da se ponovno napravi sastanak u našem mjesnom odboru kojeg nije bilo od ožujka i da nas upoznaju sa situacijom i svime što se ovdje događa, jer ovo ignoriranje i neodgovaranje na službene dopise stvarno više nema smisla, ogorčen je Kiseljak.

Kiseljak je istaknuo i problematiku vezanu uz vojarnu Kupa-Borlin i potrebu čišćenja i obrezivanje zaraslih odvodnih kanala jer se sprečava protok vode i u slučaju većih kiša može doći do poplava.

-Pozivamo gradske vlasti da dođu, pregledaju i procijene opasnost i da se očiste kanali kako se u slučaju obilnijih jesenskih kiša stanovnicima koji se nalaze uz nasip uz Kupu ne bi poplavila i uništila kućanstva.

Isto tako apelirao bih i na Grad i Hrvatske šume da ukoliko postoji ikakva šansa da se porušeno drveće iz vojarne pokupi i sada pred zimu da se kao ogrjevno drvo uruči nekoj socijalno ugroženoj obitelji ili beskućnicima na Gazi kojima bi dobro došlo, a koje u vojarni nažalost samo trune. Bilo bi svakako poželjno i da se sami okoliš vojarne uredi, obreže granje i pokosi jer sve je zaraslo, pa ima i zmija, guštera i štakora, što predstavlja opasnost za građane, poručuje između ostalog Kiseljak.