PU karlovačka

Krijumčar skrivio prometnu nesreću, teško ozlijeđeni muškarac i dvoje djece

VIŠE IZ RUBRIKE

Ilegalno prevozio strane državljane

Dolaskom do zavoja, zbog neprilagođene brzine, izgubio je nadzor nad vozilom te udario u betonski zid s lijeve strane kolnika, od kojeg se vozilo odbilo i sletjelo izvan kolnika s desne strane

Policijski službenici Ravnateljstva policije su, u suradnji s policijskim službenicima Postaje granične policije Cetingrad, u noći 10. kolovoza uočili i krenuli za sumnjivim osobnim automobilom bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka u namjeri da ga zaustave s ciljem kontrole vozača i putnika.

Ubrzo su naišli na navedeno vozilo koje je sletjelo van kolnika. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je vozilom upravljao 28-godišnji bosansko-hercegovački državljanin koji je u vozilu prevozio pet stranih državljana. Dolaskom do zavoja, zbog neprilagođene brzine, izgubio je nadzor nad vozilom te udario u betonski zid s lijeve strane kolnika, od kojeg se vozilo odbilo i sletjelo van kolnika s desne strane.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđeno troje stranih državljana, muškarac i dvoje djece.

Za sve strane državljane utvrđeno je da su nezakonito ušli u RH te je četvero stranih državljana izrazilo namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnu pravnu pomoć dok će se prema ozlijeđenom muškarcu, stranom državljaninu, postupanje nastaviti po izlasku iz zdravstvene ustanove.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma i kaznenog djela  Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu 28-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.