Ponuda suvenira na Danima piva nikad bolja

Krigle, čaše, majice, privjesci, magneti, otvarači, podmetači, ali i sapun – sve u znaku piva

VIŠE IZ RUBRIKE

Za svakog ponešto

Cijene suvenira se kreću od 50 centi pa do nekoliko desetaka eura

Prošla su tri dana pivske ludnice u gradu. Još večeras i sutra ima vremena za sjajan provod uz izvrsne koncerte, gastro ponudu i naravno pivo. I ove godine mogu se nabaviti i simpatični suveniri, a ponuda je nikad bolja. Jedna od najboljih suvenirnica u gradu je ona u Aquatici. I ove su godine pripremili u svojoj ponudi posebne suvenire posvećene karlovačkoj pivskoj manifestaciji. Tu su privjesci i broševi s motivima pereca i piva, zatim upaljači, majice, platnene torbe. Na njihovom štandu nude i suvenire iz suvenirnice Muzeja grada Karlovca pa su tu i majice s retro motivima, kao i krigle. Aquatika dijelom nudi i dio svoje uobičajene ponude suvenira, a to su proizvodi lokalnih OPG-a.

Svoje prodajno mjesto ima i pivovara jer Karlovačko pivo jedan je od brandova po kojem je ovaj grad naširoko poznat. U Karlovačko shopu mogu se kupiti otvarači, ručnici, majice, hoodice, muški i ženski donji veš, čaše, krigle, podmetači…

Nezaobilazno mjesto za suvenire je i Paviljon Katzler gdje su uobičajenoj ponudi dodani još i posebni suveniri Dana piva. Kako kaže „duša“ Paviljona Morana Rožman, najviše se prodaju otvarači-magneti za boce ili ako ćemo „karlovački“ flaše u obliku krigli s pivom. Otvarači dolaze uz slijedeću preporuku: "obavezna oprema frižidera, otvaraju samo pivske flaše, na flašama mineralne ne rade dobro“. Osim magneta s motivima Dana piva, pereca, krigli u raznim izvedbama i materijalima jedan od originalnijih suvenira je pivski sapun – Kaj se pjeniš. Sapun dolazi u dvije verzije, kuhan je od svijetlog i tamnog Karlovačkog piva i samo je za vanjsku upotrebu. Naravno tu je i uobičajena ponuda majica, razglednica i još puno toga. Uz to u izlozima Paviljona postavljena je izložba o povijesti Dana piva.

Cijene suvenira se kreću od 50 centi pa do nekoliko desetaka eura.

Izvor fotografija: D. Neskusil, M. Rožman, V. Škvorc Turković, D. Rožman (Dani piva Karlovac FB)