Prvi Karlovački

Kreativna radionica Pana i Šumeka izradila planinarske štapove

Autor: Marta Marinović

14.08.2020

Karlovac

Pan, udruga za zaštitu okoliša i prirode (skraćeno Eko Pan) nastoji raznim kreativnim radionicama potaknuti djecu i mlade na brigu o okolišu. Danas je Eko Pan u svojim prostorijama u Radićevoj ulici organizirao jednu takvu radionicu za djecu.

Današnja radionica je prva u nizu kreativnih radionica u sklopu projekta Mala tvornica reciklaže, kojim želimo starim stvarima pronaći novu namjenu. Od naizgled običnih, rabljenih stvari napravimo malena remek-djela. Danas smo izradili štapove za šetanje i planinarenje. Kako bi ih izradili koristimo stare tkanine i perlice za ukrašavanje. Svaki polaznik će dati svoj mali kreativni doprinos, a uz izradu štapova razgovarat ćemo i o zaštiti okoliša, planinarenju i boravku u prirodi, rekla je za Prvi karlovački tajnica Eko Pana, Valentina Mesarić.

Radionice, koje su prožete ljubavlju prema prirodi i savjesnom zbrinjavanju rabljenih stvari, organiziraju se otkako je nastala udruga, odnosno već 18 godina.

-Većinom su bile namijenjene djeci, gostovali smo i u školama gdje smo učenicima približavali misiju naše udruge, a sada želimo uključiti i roditelje. Na današnjoj radionici bilo je prijavljeno i ponešto roditelja, to nam je bilo drago za vidjeti.

Kreativni kutak Pana i Šumeka skriva puno zanimljivih, tajanstvenih i nesvakidašnjih stvari, a na građanima je, koji prolaze tim dijelom naše Zvijezde, da ih otkriju.