Hrvatska ženska rukometna reprezentacija

"Kraljice šoka" igraju u srijedu u Karlovcu kvalifikacijsku utakmicu s reprezentacijom Grčke

VIŠE IZ RUBRIKE

Rukomet

U srijedu u 18 sati u Sportskoj dvorani na Rakovcu

Nakon šest mjeseci, hrvatska ženska seniorska reprezentacija ponovno je na okupu. Počinju kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. godine kojem će domaćini biti Mađarska, Austrija i Švicarska. Hrvatska je u skupini s Rumunjskom, Grčkom te Bosnom i Hercegovinom. Dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine idu na EURO 2024. godine te još četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Popis koji je izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacije Nenad Šoštarić objavio prije dva tjedna, a na kojem se nalazila 21 igračica, bit će kraći za jedno ime, jer je  ozljeda zaustavila kapetanicu Katarinu Ježić. Bez obzira na to, kapetanica će biti uz ekipu u Karlovcu. Problema s ozljedom imaju i Valetina Blažević i Tina Barišić, ali postoji mogućnost da one ipak zaigraju. Nakon dužeg vremena u reprezentaciji je i Ćamila Mičijević koja je dugo bila ozlijeđena. Vratila se i Ivana Kapitanović koja je propustila posljednju akciju, tako da s mnogo optimizma možemo čekati start kvalifikacija.

A on na početku donosi susret s Grčkom. Igra se u srijedu u 18 sati u Karlovcu, u Sportskoj dvorani na Rakovcu. Karte za taj susret nalaze se u prodaji već tri tjedna u sustavu ulaznice.hr. Ukoliko nešto ne bude prodano, moći će se kupiti na dan susreta na blagajni Sportske dvorane na Rakovcu od sat vremena prije susreta. Tri dana kasnije, u subotu 14. listopada u 20.00 sati, na rasporedu je gostovanje u Cazinu, gdje hrvatsku reprezentaciju čeka Bosna i Hercegovina. Ni jedna od tih selekcija nikada nije bila na velikom natjecanju. Hrvatska je s druge strane, 12 puta do sada bila na europskim prvenstvima. Najveći uspjeh svakako bronca iz 2020. godine u Danskoj.

Kraljice šoka danas u 13 sati imat će organizirano druženje s djecom te niz popratnih aktivnosti na platou ispred Star Bar kafića u Karlovcu, na adresi Trg Matije Gupca 1.