Prvi Karlovački

Krađa i preprodaja bicikla te ”ordiniranje” po gradskom kupalištu – policija ima osumnjičene

Autor: Ivica Pilaković

11.08.2022

Karlovac

Policijski službenici Policijske postaje Karlovac s ispostavom Vojnić proveli su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela krađa, te nad dvojicom mladića u dobi od 18 i 19 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem prvospomenutog mladića se sumnjiči da je 5. i 6 kolovoza na gradskom kupalištu u Karlovcu od 19-godišnjaka, te 17-godišnjakinje i 57-godišnjakinje otuđio ukupno četiri mobitela, prijenosni punjač, dioptrijske naočale, tenisice, dokumente, kartice i novac. Ukupna materijalna šteta je veća od 14.000 kuna. Protiv osumnjičenog će nadležnom državnom odvjetništvu biti proslijeđeno posebno izvješće.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem 19-godišnjaka se sumnjiči da je u razdoblju od 25. do 28. srpnja iz podrumskih prostorija stambene zgrade u Karlovcu, u gradskoj četvrti Gaza, 37-godišnjakinji i 50-godišnjaku otuđio bicikle. Ukupna materijalna šteta je veća od 3500 kuna. Nakon toga je osumnjičeni jedan bicikl prodao 18-godišnjaku, koji ga je kupio iako je znao da je pribavljen kaznenim djelom.
Nadležnom državnom odvjetništvu će protiv osumnjičenih biti proslijeđena kaznena prijava, 19- godišnjaku za kazneno djelo krađa dok 18-godišnjaku za kazneno djelo prikrivanje.

Fototografija preuzeta s karlovacka-policija.gov.hr