Miro Kovač bio bi predsjednik HDZ-a, Davor Ivo Stier potpredsjednik, Ivan Penava bi bio kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a,

Kovač, Penava i Stier najavili kandidaturu na izborima u HDZ-u

VIŠE IZ RUBRIKE

    HDZ-ovci Miro Kovač, Ivan Penava i Davor Ivo Stier danas su u podne održali konferenciju za novinare na kojoj su predstavili svoju kandidaturu za unutarstranačke izbore u HDZ-u.

    -Okupili smo se danas ovdje Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara, Davor Ivo Stier i ja da potvrdimo sva trojica svoje kandidature na predstojećim unutarstranačkim izborima. Mi smo postigli dogovor i dogovorili zajednički, timski pristup i usuglasili se da ćemo se međusobno podržati na unutarstranačkim izborima. Davor Ivo Stier bi bio potpredsjednik HDZ-a, Penava bi bio kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a, a meni je pripala čast i privilegij da budem kandidat za predsjednika HDZ-a, rekao je Kovač.

    Kovač je objasnio i što ih je motiviralo na ovaj potez.

    -Rekao bih okolnosti u kojima se nalazi naša stranka koja je stožerna stranka, državotvorna stranka hrvatskog naroda. Očito je potreban zaokret. Birači su to jasno poručili na dvama izborima, na europskim i predsjedničlkim, postigli smo u oba slučaja rezultat koji je nezadovoljavajući. Doživjeli smo neuspjeh posebno na predsjedničkim izborima, gdje smo izgubili predsjednicu Republike, rekao je Kovač.

    Izvor: N1