Putujuća turneja Večernjeg lista

Korist i prednosti najnovije digitalne tehnologije

VIŠE IZ RUBRIKE

Peta godina projekta

U Karlovcu će projekt Digitalna Hrvatska biti predstavljen u srijedu 21. lipnja, u 11 sati, ispred Gradskog kazališta Zorin dom

Večernji list kreće s projektom Digitalna Hrvatska i digitalnim aktivacijama diljem Lijepe naše.

Približavanje digitalizacije građanima misija je s kojom je Večernji list 2019. pokrenuo projekt Digitalna Hrvatska kako bi potaknuli digitalnu pismenost, otkrili sve dobrobiti digitalizacije i pružili znanja koja će građanima olakšati digitalizaciju.

Peta godina projekta donosi najnovije aktualnosti digitalnog doba i nastavak stručnog praćenja digitalnih sfera poput e-bankarstva, financijske pismenosti i digitalnog poslovanja.

Kako bi educirali građane i upoznali ih sa svim mogućnostima implementacije novih tehnologija, Večernji list u suradnji s partnerima kreće na digitalnu putujuću turneju kroz odabrane hrvatske gradove u kojima ćemo pokazati kako iskoristiti sve prednosti najnovije digitalne tehnologije. Prva stanica je bila Velika Gorica, nakon toga Šibenik, nakon čega slijede Karlovac, Gospić i Koprivnica.

U Karlovcu će projekt Digitalna Hrvatska biti predstavljen u srijedu 21. lipnja, u 11 sati, ispred Gradskog kazališta Zorin dom.

Svi će partneri vlastitim primjerom i angažmanom dati doprinos edukaciji i razgovarati s građanima o mogućnostima koje imaju u svijetu novih tehnologija. Kroz digitalne urede i infopultove, posjetitelji će imati priliku doznati kako im digitalizacija može pomoći u svakodnevnom životu, obrazovanju te poslovanju i poduzetništvu.

Cilj aktivacije jest približiti građanima svakodnevno korištenje digitalnih platformi kako bi uštedili vrijeme koje su dosad provodili čekajući u redovima pred šalterima različitih institucija te poboljšali kvalitetu života sebi i svojim najbližima.