Veslački klub "Korana"

"Korana" je osvojila četiri zlatne, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju na regati u Ogulinu

VIŠE IZ RUBRIKE

Regata u Ogulinu

Veslački klub "Korana" izborio je deveto mjesto sa 47.2 boda

Danas je održana tradicionalna veslačka regata u Ogulinu, 4. regata Hrvatskog veslačkog kupa "Miljenka Finderlea". Kup regata održana je na regatnom polju ukupne duljine 2.000 metara za juniore, juniorke, seniorke i seniore, a za veslače kadete na stazi dužine od 1.000 metara na jezeru Sabljaci u Ogulinu. Prijavljeno je bilo više od 360 natjecatelja iz petnaest klubova, a održano je 35 utrka. Na regati su nastupili klubovi "Croatia", "Mladost", "Zagreb", "Trešnjevka" i "Jarun" iz Zagreba, "Iktus" iz Osijeka, "Glagoljaš" iz Omišlja, "Istra" iz Pule, "Jadran" iz Rijeke, "Vukovar", "Korana", "Karlovac", "Sabljaci" iz Ogulina, "Arupinum" iz Rovinja i "Medulin". "Istra" iz Pule osvojila je prvo mjesto sa 138.9 bodova, druga je bila zagrebačka "Trešnjevka" sa 120.4 boda, a treći Zagreb s 117.8 bodova. Veslački klub "Korana" izborio je deveto mjesto sa 47.2 boda, "Karlovac" je bio deseti sa 16.4 boda, a "Sabljaci" dvanaesti sa 4 boda. Medalje su dodijeljene u svim skupinama. Veslački klub "Korana" osvojio je  šest medalja, četiri zlatne, jednu srebrnu i jednu brončanu. Zlatne medalje izborili su su Leon Opačić i Šime Ravnjak u dvojcu za juniore B, Ema Hodak u skifu za juniorke B, Josip Jakšić u skifu za juniore A te Luka Hajdin i Josip Jakšić u dvojcu za seniore. Srebrnu medalju za drugo mjesto osvojili su u dvojcu za kadete A Maks Findrik i Jan Črne, a brončana medalja za treće mjesto u skifu za seniore pripala je Mauru Baueru. Nastupili su još David Mikašinović i Vito Brozović u dvojcu za juniore B, koji su bili četvrti, Ema Vuković četvrta u skifu za juniorke B i Matija Car i Jan Latković šesti u dvojcu za juniore A.

-Puno razloga za zadovoljstvo imaju moji veslači i ja nakon ove regate. Tomu svjedoči čak šest medalja i ekipni plasman kluba gdje smo po bodovima daleko ispred šest klubova koju su ispod nas na tablici. Ako bih nekoga izdvoji onda bih naglasio pobjedu Jakšića u skifu i Opačića i Ravnjaka u dvojcu. Solidno je odveslao i Bauer, a od Hodak i Hajdina nisam očekivao ništa manje od prvog mjesta što su i ostvarili. Ovo je dobra uvertira za nastavak natjecanja, posebice za našu klupsku regatu koja će se održati 13. srpnja. Ujedno mi je ovo bila generalka pred državno prvenstvo gdje sam riješio neke nedoumice koje sam imao oko nekih posada, kazao je trener Zlatko Katušin.

Organizatori 4. regate Hrvatskog veslačkog kupa "Miljenka Finderlea" i 30. regate Sabljaci bili su Hrvatski veslački savez, Veslački savez Zagreba i Veslački klub "Sabljaci" iz Ogulina.