Prvi Karlovački

Korak u kazalište znači korak u virtualni svijet – intrigantni “ESC room” dolazi u Karlovac

Autor: Leo Stakovic

14.11.2019

Kultura

Kroz Plesnu mrežu Hrvatske predstava suvremenog plesa i fizičkog teatra "ESC Room", gostuje 22. studenog u Zorin domu

U gradsko kazalište „Zorin dom“ dolazi predstava namijenjena generaciji koja je svoje najveće fascinacije i otkrića doživjela sjedeći ispred ekrana. Koreografiju predstave potpisuju Natalija Manojlović i Ivana Đula, dok predstavu izvode Andreja Jandrić, Sintija Kučić i Petra Valentić. 

– Escape room popularna je igrica čiji cilj je u određenom vremenu izaći iz zaključane sobe, timski rješavajući niz logički povezanih zadataka. Naša Escape room smještena je u običnu mladenačku sobu čiji je izlaz tek ulazak u virtualni svijet. Kako bismo u taj svijet ušli, potrebno je proći postupak registracije. Sustav ne prihvaća različitost pa je tako postupak isti za sve, a unificiranost ne samo dobrodošla, nego i obavezna. Tri plesačice predstavljaju jedan lik. Sve su jedna i jednake. Ne znamo koja je original. Brisanjem i preuzimanjem identiteta omogućujemo izlazak iz sobe tj. ulazak u virtualni prostor, u virtualnu sobu, poručuju koreografkinje.

Ovo je gostovanje organizirala Plesna mreža Hrvatske koja omogućuje izabranim predstavama suvremenog plesa i fizičkog kazališta izvođenje za publiku širom zemlje. Gradsko kazalište „Zorin dom“ ugostit će predstavu „ESC Room“ u petak, 22. studenog s početkom u 20 sati. 

 

Gostovanje sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske te Gradski ured za kulturu Grada Zagreba.

Projekt Plesna mreža Hrvatske bavi se distribucijom djela suvremene plesne umjetnosti na nacionalnoj razini putem gostovanja predstava selektiranih godišnjim javnim natječajem. Projekt podržava Ministarstvo kulture potporom umjetničkoj organizaciji Plesna mreža Hrvatska, nositelju projekta.

foto: L.M.

Autor: Leo Stakovic