Prvi Karlovački

Konstituirano dugoreško Gradsko vijeće, predsjednik Miroslav Furdek

Autor: Ksenija Begović

10.06.2021

Vijesti

Gradsko vijeće Duge Rese konstituirano je danas, a sjednica je potrajala tek nešto više od pola sata.

U Gradskom će vijeću većinu ima HSS s devet vijećnika, a to su Miroslav Furdek koji je izabran i za predsjednika Vijeća, Karmen Banjavčić , Mijo Ivanić, ujedno i prvi potpredsjednik Vijeća, Jasmin Sarvan, Dražen Palajsa, Lana Legek, Ivan Petrunić, Gordana Pahanić i Jelena Štefanac. Njih su dvije zamjena za Tomislava Boljara i Anđelka Grmana koji je svoj mandat stavio u mirovanje.

HDZ ima četiri vijećnika; Josipa Vlašića, koji je drugi zamjenik predsjednika Gradskog vijeća, Ivu Benića, Zvonka Baranašića i Ivu Stipančić Benić. Baranašić je zamjena Jadranki Golubić, Stipančić Benić Violeti Bišćan, koje su svoje mandate stavile u mirovanje.

Umjesto izabrane zamjenice gradonačelnika iz SDP-a Katarine Srakočić zamjena u Vijeću će biti Mladen Palajsa, ujedno i jedini vijećnik iz ove stranke. Jednog će vijećnika imati i HNS, a to je Dražen Benković.

Prvo su vijećnici položili prisegu, a potom i gradonačelnik Tomislav Boljar (HSS) i zamjenica Katarina Srakočić.

Nakon čestitke, predsjednik Vijeća Miroslav Furdek čestitao im je na izboru.

Očekujemo od gradonačelnika i od zamjenice gradonačelnika da sve ono što su prisegnuli i čine,  a mi ćemo ih upozoravati i pomagati da sve one zadatke koje će staviti pred nas i pred sebe ispunimo  slijedećem mandatu, poručio je Furdek.

Kratko se na kraju obratio gradonačelnik.

Dobro došli u Gradsku vijećnicu. Ovo je vijećnica, ovo nije arena. U slijedeće četiri godine ovdje si možemo reći svašta, može  diskutirati, možemo predlagati i možemo se ne slagati i glasati po svojoj savjesti, ali vas molim da jedno bude svima nama zajedničko, a to je interesi građana Duge Rese. Izbori su završili, što je bilo i riječi koji su bile rečene, nadam se da smo to svi zaboravili, jedno je samo ispravno, a to je konstruktivni zajednički rad i partnerstvo sa svim građanima Duge Rese. Nadam se da ćemo za četiri godine ostaviti grad bolji nego što je sada.