Prvi Karlovački

Konkurencija žestoka, a oni sretni i ponosni s dvije nagrade u rukama najavljuju nove projekte

Autor: Anamarija Radočaj

01.06.2021

Kultura

Lutkarskoj predstavi “Na tragu” pripale su dvije nagrade na 28. Susretu lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske u Osijeku. Nagrada za najbolji tekst pripala je Petri Cicvarić, a Gradskom kazalištu Zorin dom pripala je nagrada “Branko Stojaković” za ukupnu likovnost predstave. Fantastična ekipa Zorin doma i ovoga je puta pokazala da lutkarstvo u Karlovcu zaslužuje posebno mjesto i priznanje.

-Ponosni smo i radosni. Konkurencija je bila žestoka. Od 12 odabranih predstava naša je dobila dvije nagrade. To je samo dokaz kvalitete naših glumaca, dokaz kako su pozicionirani u hrvatskom lutkarstvu  i jedan dobar temelj za otvaranje lutkarskog studija u našem kazalištu, kazala je ravnateljica Zorin doma Irena Božičević.

Ovo je treća po redu nagrada za najbolji tekst predstave “Na tragu”.

-Jako smo veseli. Jedna je nagrada opet za najbolji tekst što je meni iznimno drago. Zaista smo nešto dobro napravili. Nagrada za ukupnu vizualnost predstave puno nam znači jer je to autorski osmislio Peđa Gvozdić, a izvršili Mladen Bolfek i Morana Petrović. Dokazali smo da smo super tim i da volimo to što radimo i uživamo u tome, rekla je Petra Cicvarić.

Mladen Bolfek prvi je puta izrađivao lutke, a isto bi ponovio tako da će ova suradnja zasigurno imati i svoj nastavak.

-Iduće godine će biti 10 godina profesionalnog lutkarstva u Zorin domu. Napravili smo puno rezultata i upisali smo se na kazališnu kartu Hrvatske. Mogu najavit, a nadam se da će nas podržati i Grad i Županija i Ministarstvo da napravimo prvi međunarodni lutkarski festival u Karlovcu, zaključio je Peđa Gvozdić.