Glazbena škola Karlovac je od 26.9. do 2.10 2022. domaćin Erazmus+ projekta pod nazivom „Global Sounds“; u subotu 1. listopada u 18:00 sati priprema se koncert Glazbenom paviljonu

Koncert učenika i nastavnika iz Hrvatske, Makedonije, Njemačke i Turske iz Erasmus+ projekta ''Global Sounds'' u subotu u Glazbenom paviljonu

VIŠE IZ RUBRIKE

    Glazbena škola Karlovac sudjeluje u Erasmus+ projektu Global Sounds koji se provodi već dvije godine. U sklopu projekta, učenici i njihovi nastavnici iz Hrvatske, Makedonije, Njemačke i Turske kroz provedbu projekta imaju priliku upoznati druge kulture, surađivati i stvarati glazbu i ples temeljen na novoj glazbi, ali i obradama tradicijske glazbe pojedine zemlje-partnera.

    Prvi sastanak održan je u Sjevernoj Makedoniji u proljeće ove godine, a domaćini su bili učenici makedonske SOU Gimnazije "Goce Delcev". Glazbena škola Karlovac je domaćin drugog susreta sudionika u projektu od 26. rujna do 2. listopada. U posjet Karlovcu je stiglo gotovo 50 učenika i nastavnika koji su smješteni u obiteljima, učeničkim domovima i hostelima.

    Gosti će u tjedan dana upoznati neke od hrvatskih znamenitosti, posjetit će Plitvička jezera, grad Zagreb, a uz stručno vodstvo upoznat će i grad Karlovac. Veći dio vremena provest će u prostoru Glazbene škole pripremajući se za zajednički nastup koji će biti kruna posjete. Uz pomoć nastavnika Glazbene škole Karlovac i svojih mentora, učenici će pripremiti koncert koji će izvesti 1. listopada u 18:00 sati u Glazbenom paviljonu, Šetalište dr. Franje Tuđmana, a u slučaju kiše koncert će se održati  u Atriju znanja Veleučilišta u Karlovcu. Pozvani su svi građani da uživaju u zvucima klasike, jazza i tradicijske glazbe u izvedbi učenika Hrvatske, Makedonije, Turske i Njemačke. Učinite im ovaj posjet još posebnijim i podržite učenike u njihovom trudu.