Tamburaški orkestar Matice umirovljenika Karlovac

Koncert u spomen na karlovačkog pjevača Miroslava Dragića –„Karlovčan sam ja“

VIŠE IZ RUBRIKE

Za kolegu glazbenika

Nastupit će Karlovački tamburaški orkestar i TO Matice umirovljenika te gost Radmila Bocek, Velimir Cvijanović, Astrid Pavletić, Marjan Krajna, Valentina Krajna, Milan Prša i Ivan Mateša

U Zorin domu će u četvrtak 9. studenog s početkom u 19.30 sati biti održan koncert u spomen na pokojnog karlovačkog glazbenika Miroslava Dragića pod nazivom „Karlovčan sam ja“.

O programu koncerta govorili su danas organizatori Mladen Gurović predsjednik Tamburaškog orkestra Matice umirovljenika Karlovac, Mihajlo Šepa voditelj i dirigent tog orkestra, Vlado Kolarić kompozitor i glazbenik te Ivica Sertić.

Dragić je bio jedan od prvih vokala i osnivača umirovljeničkog tamburaškog orkestra, napomenuo je Gurović.

-Mi smo odlučili da napravimo koncert pod naslovom „Karlovčan sam ja“ zbog pjesme koju je otpjevao Miroslav Dragić, a autor joj je Vlado Kolarić. Ta je pjesma u ratno vrijeme kad je nastala obilježena kao karlovačka himna, istaknuo je.

Nastupit će Karlovački tamburaški orkestar, TO Matice umirovljenika, a kao goste ističu Radmilu Bocek, Velimira Cvijanovića, Astrid Pavletić, Marjana Krajnu, Valentinu Krajna, Milana Pršu i Ivana Matešu.

Najavljuju da će to zaista biti koncert u duhu naziva - „Karlovčan sam ja“, a bit će tu narodne glazbe, ali i zabavne, kavanske, bećaraca... Ukratko sve što je izvodio Miroslav Dragić.

Ulaz na koncert je besplatan, ali je potrebno podignuti ulaznice u Zorin domu. Pokrovitelj ovog koncerta je Grad Karlovac.