Zorin dom

Koncert u povodu 30 godina umjetničkog djelovanja Danijele Jurac

VIŠE IZ RUBRIKE

Koncert

Koncert je zamišljen kao interaktivni događaj publike i izvođača

Povodom 30 godina djelovanja u umjetnosti, umjetničke voditeljice Lepeze, Danijele Jurac, u Zorin domu će 2. lipnja s početkom u 20 sati biti održan koncert. U programu sudjeluju izvođači, udruge u kojima je aktivno djelovala FA Matija Gubec Karlovac, te u kojima i danas djeluje (Singrlice, Lepeza, Dodo). Koncert je zamišljen kao interaktivni događaj publike i izvođača.
Singrlice, ovogodišnje dobitnice svog trećeg Porina u kategoriji najboljeg etno albuma, finalistice HTV-ove emisije "Do posljednjeg zbora", gostuju na koncertu s kratkim presjekom pjesama sa svojih albuma. Djeca folklorne grupe UO Lepeza će otpjevati nekoliko pjesama s vrlo uspješnog dječjeg etno albuma "Sretno dijete".
Prof. Ivica Ivanković opisao je taj album ovako:

-UO Lepeza, Danijele Jurac iz Karlovca, pred nosom nam svima maše novim, uspjelim i vrlo lijepim dječjim glazbenim ostvarenjem... treba istaknuti da sve skupa zvuči kako treba - iskreno i dječje, lišeno nepotrebnoga glamura i pretjerivanja u bilo kojem smislu.

"Dodo" je novi projekt voditeljice Lepeze u suradnji s gitaristom Goranom Štrbcem koji nudi autorske pjesme Štrbca obogaćene za ovu priliku i vrsnim jazz gitaristom Mariom Igrecom.
Publiku očekuje jednu glazbeno zanimljivu večer s mnoštvom izvođača i emocija.

U realizaciji programa sudjeluju Kinoklub Karlovac i Gradsko kazalište Zorin dom. Program je realiziran iz sredstava po natječaju Javnih potreba u Kulturi grada Karlovca i C.E.Z.A.R. d.o.o.