Prvi Karlovački

Koncert Karlovačkog komornog orkestra u Glazbenom paviljonu Opće bolnice Karlovac

Autor: Branko Obradović

26.05.2020

Kultura

Tom prilikom bit će svečano otvoren Glazbeni paviljon u terapijskoj šetnici "Nikola Šebetić"

Karlovački komorni orkestar u suradnji s Općom bolnicom Karlovac održat će u četvrtak koncert u središnjem dijelu dvorišta karlovačke bolnice i svečano otvoriti Glazbeni paviljon u terapijskoj šetnici “Nikola Šebetić”. Povodom nadolazećeg Dana državnosti i kao svojevrsna zahvala djelatnicima bolnice i Stožeru Civilne zaštite Karlovačke županije za borbu s epidemijom koronavirusa, karlovački glazbenici pod vodstvom maestra Vetona Marevcija izvest će neke od najpoznatijih glazbenih melodija. Koncert počinje u 19 sati i 30 minuta, a moći će se pratiti i putem direktnog live stream linka.

Program će otvoriti Bachova orkestralna suita “Air” i Vivaldijevo “Proljeće”, a uz ostala djela, orkestar će izvesti Mozartovu “Malu noćnu muziku” i Bachov “Badinerie”. Koncert će moći pratiti i svi pacijenti bolnice, budući da pogled na Glazbeni paviljon imaju sve sobe.

-Ovaj koncert naša je zahvala svim zdravstvenim djelatnicima za izniman rad, požrtvovnost i predanost u borbi s epidemijom koronavirusa, istaknuo je ravnatelj karlovačke bolnice primariju Ervin Jančić.

Karlovački komorni orkestar trideset i tri godine djeluje u sklopu Glazbene škole Karlovac, a njegov repertoar uglavnom se sastoji od skladbi iz razdoblja bečke klasike i baroka uz povremena proširenja djelima romantike i suvremenih skladatelja. Nekoliko puta godišnje ovaj komorni orkestar postaje simfonijski, a posljednjih godina najveće uspjehe ostvaruje upravo pod ravnanjem Vetona Marevcija. Mladi karlovački dirigent iza sebe ima suradnje sa Zagrebačkom i Slovenskom filharmonijom, Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu, Simfonijskim orkestrom i zborom Hrvatske radiotelevizije, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i drugima.

Autor: Branko Obradović