Prvi Karlovački

,,Konačni cilj je prijevoz za građane Karlovca koji bi bio besplatan, zelen i održiv, a financirao bi se proračunskim sredstvima”

Autor: Ivica Pilaković

09.08.2022

Karlovac

”Nastavno na današnji istup gradskog vijećnika g. Dimitrija Birača na temu javnog prijevoza u gradu Karlovcu, ovim putem želimo naglasiti da podržavamo inicijativu tematske sjednice što je već i najavljeno na prethodnim sjednicama Gradskog vijeća. Sukladno tome, spremni smo argumentirano raspravljati, hoće li uslugu javnog prijevoza obavljati privatna tvrtka, javna tvrtka ili gradska tvrtka koju bi u tom slučaju Grad Karlovac trebao osnovati.” – Ovim riječima započinje priopćenje za medije koje stiže iz Ureda gradonačelnika, a nastavno na današnju konferenciju za novinare koju je sazvao vijećnik Birač. Ostatak priopćenja donosimo u cijelosti:

”Činjenica je da Grad Karlovac nema niti vlastitu tvrtku niti vlastite autobuse kojima bi obavljao uslugu javnog prijevoza, ali držimo da nam je zajednički cilj uspostaviti uslugu javnog prijevoza na području cijelog grada koja će biti dostupna svim građanima. Konačni cilj kojim bi prijevoz za građane Karlovca bio besplatan, zelen i održiv, financirao bi se proračunskim sredstvima. Odluka će biti donesena kad napravimo detaljnu analizu ulaganja troškova u javni prijevoz, a ujedno cilj je iskoristiti sve mogućnosti financiranja iz EU fondova te u skladu s time tražimo rješenje.

Ovim putem pozivamo gradskog vijećnika g. Dimitrija Birača te ostale vijećnike da dostave svoje prijedloge sa svim potrebnim činjenicama koje sadrže cijenu javnog prijevoza ukoliko ga obavlja privatna tvrtka, javna tvrtka te izvor financiranja.”