DAGGK

Komemoracija za Đurđicu Lipovšćak

VIŠE IZ RUBRIKE

Posljednje zbogom!

Lipovšćak je bila arhitektica, urbanistica, autorica mnogih zgrada u Karlovcu, ali i šire, poput Hotela "Korana", Doma Oružanih snaga Hrvatske vojske, hotelsko-turističkog kompleksa u Topuskom i niza drugih

Društvo arhitekata, građevinara i geodeta Karlovac, u četvrtak, 15. veljače, organizira komemorativni skup u spomen na nedavno preminulu kolegicu i prijateljicu dipl.ing.arh. Đurđicu Lipovšćak (20. 11. 1942. – 4. 2. 2024.).

Đurđica Lipovšćak je bila arhitektica, urbanistica, autorica mnogih zgrada u Karlovcu, ali i šire, poput Hotela "Korana", Doma Oružanih snaga Hrvatske vojske, hotelsko-turističkog kompleksa u Topuskom i niza drugih.

Rođena je u Petrinji 20. studenog 1942., a maturirala je na Gimnaziji Karlovac. Diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je kasnije postala magistrica znanosti. Svoju profesionalnu karijeru započinje u projektnom birou "AGI-46", a sve do 1989. kada postaje direktorica Zavoda za prostorno planiranje, katastar i geodetske poslove grada Karlovca. Bila je članica komisije za određivanje urbanističkih uvjeta u Karlovcu i Savjeta izdavačke djelatnosti Saveza arhitekata Hrvatske, današnje UHA-e.

Jedan je od pokretača ponovnog aktiviranja Društva arhitekata, građevinara i geodeta Karlovac gdje je i osam godina bila predsjednica. To je razdoblje u kojem je Društvu priskrbila prostorije u Banjavčićevoj 8, gdje se DAGGK nalazi i danas.

Svoj cijeli radni vijek je posvetila Karlovcu i Topuskom o kojem je napisala dvije knjige "Topusko – put kroz milenije" i "Nazor i Topusko", te je zadužila struku i zajednicu svojim radom i angažmanom, navode u priopćenju.

Komemoracija počinje u 17 sati u Velikoj vijećnici Grada Karlovca u Banjavčićevoj ulici 9.