Mjesni odbor Gornje Stative

Komemoracija povodom 32. obljetnice pogibije šestorice branitelja Gornjih Stativa

VIŠE IZ RUBRIKE

Odana počast

Kod spomen-obilježja u Gornjim Stativama danas je upriličena tradicionalna komemoracija u spomen na 32. obljetnicu pogibije šest mještana ovog naselja u Domovinskom ratu. To su Dragutin Bezjak, Janko Galović, Josip Luke, Zdravko Mejaški, Igor Tonkli i Vlado Ugarković.

Počast poginulima su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća uz članove obitelji poginulih i brojnih sumještana, odali i predstavnici Grada Karlovca na čelu s gradonačelnikom Damirom Mandićem, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, članovi vijeća mjesnih odbora Gornje Stative, Mala Jelsa, Zagrad-Kalvarija-Vučjak, predstavnici podmlatka DVD-a Stative Gornje i drugi.

Komemoracija je održana uz blagoslov i molitvu patera Darija Grbe iz Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Novigradu na Dobri, a svojim nastupom uveličali su ju članovi KUD-a Stative.

Branko Gudasić, predsjednik Mjesnog odbora Gornje Stative rekao je kako je važno obilježavati ovakve obljetnice kako nikada ne bi zaboravili te ljude koji su se hrabro stali na branik domovine, ali nažalost četvorica su smrtno stradala u Draganiću, a dvojica na Turnju.