Raspravljalo se o projektima Karlovačke županije, posebno onima za područje općine Barilović

Kolegij župana s pročelnicima Karlovačke županije održan je danas u Bariloviću

VIŠE IZ RUBRIKE

    Kolegij župana s pročelnicima Karlovačke županije održan je danas u Bariloviću, u prostoru Osnovne škole Barilović. Na kolegiju, na kojem je održan i kolegij Općine Barilović, na čelu s načelnikom Draženom Perakovićem, raspravljalo se o projektima Karlovačke županije, posebno onima koji se odnose na područje Barilovića. Od najvažnijih tema valja spomenuti projekt dogradnje Osnovne škole Barilović koja bilježi konstantno povećanje broja učenika te je nužno nadograditi dvije učionice, dnevni boravak i kuhinju te sanitarni čvor u postojeću školsku zgradu.  Investicija je vrijedna oko 2 milijuna kuna, a trenutno se radi na pripremi projektne dokumentacije. Općina radi i na izgradnji dječjeg vrtića koji bi trebao biti završen za 10 mjeseci, a u planu je i značajan turistički projekt Turističko-sportskog centra Donji Velemerić. Ondje je u prvoj fazi planirana izgradnja kampa, a investicija je vrijedna 3 milijuna kuna, te potom uređenje kupališta, kompletne infrastrukture u koji spada i izgradnja prometnica te pročistača otpadnih voda. Općina će iz Razvojnog fonda Karlovačke županije za prometnu infrastrukturu Turističko sportskog centra dobiti 405 tisuća kuna.

    Načelnik Peraković pohvalio je Županijsku upravu za ceste Karlovac koja je ove godine na području Općine Barilović uredila 4 značajne prometnice ukupne vrijednosti preko 2,2 milijuna kuna, od čega treba istaknuti obnovu asfaltnog kolnika glavne prometnice koja prolazi kroz općinu, od Poslovne zone u Logorištu prema Perjasici. Vrlo je značajna i obnova prometnica koje su važne za lokalne OPG-ove i njihovu proizvodnju.

    Općina Barilović na svom području ima i Poduzetničku zonu Korana u Logorištu u kojoj je trenutno zaposleno preko 500 ljudi, a u planu je izgradnja i proširenje nekoliko novih poslovnih objekata. U porastu su i turističke brojke u odnosu na prošlu godinu, a na području općine uspješno posluje nekoliko značajnih poljoprivrednih proizvođača. Župan Jelić pohvalio je sustavni rad općinskog vodstva koji rezultira stalnim razvojem općine te novim projektima koji su u pripremi, a koje će Karlovačka županija podržati na svim razinama.
    Po završetku kolegija,  župan i suradnici obišli su obnovljenu prometnicu ŽC 3185 Logorište-Barilović-Perjasica, na kojoj je, u dužini od 1100 metara, ŽUC obnovio asfaltni kolnik. Vrijednost ove investicije iznosi blizu milijun kuna.