Izgradnja novog vrtića, opremanje Poduzetničke zone, izgradnja reciklažnog dvorišta, te mnogi drugi projekti koji su u planu neće biti dovedeni u pitanje

Kolaković: Realizacija projekata u Ogulinu nije ugrožena, izbori za Gradsko vijeće 10. ožujka

VIŠE IZ RUBRIKE

  Izbori za Gradsko vijeće Ogulina bit će održani 10. ožujka, odlučeno je danas na 124. sjednici Vlade RH, što nam je potvrdila i povjerenica Vlade RH za poslove Gradskog vijeća Grada Ogulina, Marina Kolaković.

  - Već krajem trećeg mjeseca, odnosno početkom travnja može se donijeti proračun što znači normalno i redovno financiranje u skladu s programima i projektima koje će usvojiti novo Gradsko vijeće.

  Izgradnja novog vrtića, opremanje Poduzetničke zone, izgradnja reciklažnog dvorišta, te mnogi drugi projekti koji su u planu neće biti dovedeni u pitanje.

  - U ovom trenutku, projekti odnosno njihova realizacija nije ugrožena. Tome u prilog govori  dobra vijest o održavanju izbora 10. ožujka.

  Kolaković je jučer u Ogulinu održala i sastanak sa ravnateljima gradskih tvrtki i ustanova gdje je potpisala Odluku o financiranju nužnih rashoda u ukupnom iznosu od 9 milijuna i 275 tisuća kuna. Ova odluka stupila je na snagu 1. veljače i trebala bi trajati do 31. ožujka. Riječ je o iznosu koji je maksimalan i koji je sačinjen na temelju prošlogodišnjih rashoda u prvom kvartalu.

  - U ovoj odluci ima nekoliko kapitalnih projekata koji su nastavak onoga što je započeto u prošloj godini tako da imamo 1, 6 milijun kuna osiguranih za dovršetak kapitalnih projekata. Najveći od njih je rekonstrukcija jedne ulice čija je vrijednost gotovo 900 tisuća kuna, zatim nastavak uređenja Pučkog otvorenog učilišta u iznosu od 335 tisuća kuna i ostali manji projekti. (vb)