Prvi Karlovački

Kolaković: Realizacija projekata u Ogulinu nije ugrožena, izbori za Gradsko vijeće 10. ožujka

07.02.2019

Županija

Izgradnja novog vrtića, opremanje Poduzetničke zone, izgradnja reciklažnog dvorišta, te mnogi drugi projekti koji su u planu neće biti dovedeni u pitanje

Izbori za Gradsko vijeće Ogulina bit će održani 10. ožujka, odlučeno je danas na 124. sjednici Vlade RH, što nam je potvrdila i povjerenica Vlade RH za poslove Gradskog vijeća Grada Ogulina, Marina Kolaković.

Već krajem trećeg mjeseca, odnosno početkom travnja može se donijeti proračun što znači normalno i redovno financiranje u skladu s programima i projektima koje će usvojiti novo Gradsko vijeće.

Izgradnja novog vrtića, opremanje Poduzetničke zone, izgradnja reciklažnog dvorišta, te mnogi drugi projekti koji su u planu neće biti dovedeni u pitanje.

U ovom trenutku, projekti odnosno njihova realizacija nije ugrožena. Tome u prilog govori  dobra vijest o održavanju izbora 10. ožujka.

Kolaković je jučer u Ogulinu održala i sastanak sa ravnateljima gradskih tvrtki i ustanova gdje je potpisala Odluku o financiranju nužnih rashoda u ukupnom iznosu od 9 milijuna i 275 tisuća kuna. Ova odluka stupila je na snagu 1. veljače i trebala bi trajati do 31. ožujka. Riječ je o iznosu koji je maksimalan i koji je sačinjen na temelju prošlogodišnjih rashoda u prvom kvartalu.

U ovoj odluci ima nekoliko kapitalnih projekata koji su nastavak onoga što je započeto u prošloj godini tako da imamo 1, 6 milijun kuna osiguranih za dovršetak kapitalnih projekata. Najveći od njih je rekonstrukcija jedne ulice čija je vrijednost gotovo 900 tisuća kuna, zatim nastavak uređenja Pučkog otvorenog učilišta u iznosu od 335 tisuća kuna i ostali manji projekti. (vb)