Prvi Karlovački

Kod Vukove Gorice u rijeci Kupi uhvaćeni migranti koji su ilegalno htjeli ući u Sloveniju

Autor: Marta Marinović

25.11.2021

Vijesti

Kod Vukove Gorice u rijeci Kupi, na granici sa Slovenijom, danas su članovi ATJ (Antiteroristička jedinica) Lučko uočili grupu muškaraca, žena i djece. Migranti su pokušali prijeći Kupu i ući u Sloveniju.

-U rijeci su uočili više osoba kojima je  prijetila opasnost od utapanja, a jedna osoba je već bila i životno  ugrožena te su dvojica policijskih službenika uskočila u rijeku i  spasila ih izvlačivši ih na obalu gdje im je pružena liječnička pomoć.  Drugi policijski službenici na obali pomagali su u izvlačenju osoba na  sigurno. Svima je liječnička pomoć pružena na mjestu događaja, dok su  tri osobe zbrinute u zdravstvenoj ustanovi otkud su u međuvremenu otpušteni, stoji u priopćenju PU karlovačke.

Policijska uprava karlovačka trenutno provodi kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ulaska i  boravka osoba u Republici Hrvatskoj dok  je dosadašnjim radom utvrđeno da se radi o sedmorici državljana Afganistana koji su izrazili namjeru za međunarodnom zaštitom u Hrvatskoj.