Prvi Karlovački

Kod ŠSD Mladost uređen novi multifunkcionalni teren, pomogla i donacija Heinekena

10.10.2019

Karlovac

Teren je posebno prilagođen rekreativcima, a na njemu se mogu igrati tenis, mini tenis, mali nogomet i badminton

Ovih je dana završeno uređenje multifunkcionalnog terena uz Školsku sportsku dvoranu „Mladost“, a za čije su uređenje osiguranja sredstva preko Donacijskog natječaja kompanije HEINEKEN Hrvatska, „Zajedno za bolji Karlovac i Karlovačku županiju“. Naime, Mladost se javila na Donacijski natječaj Heinekena u lipnju 2018., a njihov je projekt dobio donaciju od 87.000 kuna.
Prilikom pisanja projekta uzeli smo u obzir činjenicu da se iz godine u godinu smanjuje interes za najmom teniskih terena, a s druge strane povećava se broj zahtjeva za malonogometne terene i badminton. Analizirajući situaciju oko popunjenosti sportskih terena kojima upravlja tvrtka Mladost došli smo do zaključka da prenamjenom teniskog terena možemo dobiti polivalentno igralište dimenzija 35×16 metara, čime bismo obogatili sportske sadržaje i ponudu te povećali iskoristivost naših sportskih terena. Projektu smo željeli dati i društveno odgovornu komponentu. Stoga ćemo rekreativcima starije životne dobi, svake srijede uz prethodnu rezervaciju termina, omogućili besplatno korištenje novouređenog terena, ističe u priopćenju direktor Mladosti Ivan Uđbinac.
Projekt je proveden u dvije faze, a u prvoj je fazi Mladost uložila 119.192,10 kuna. Skinut je tenisit s teniskog terena, napravljena drenaža, postavljena je odgovarajuća podloga, asfaltiran teren te obojana zaštitna ograda i postavljena nova mreža oko terena. Uklonjeni su dotrajali i bolesni čempresi, a na njihovo mjesto uskoro će biti posađeno novo raslinje.
U drugoj fazi postavljena je akrilna podloga ispod koje je ugrađena guma debljine sedam milimetara što je teren učinilo mekšim i sporijim. Ovako napravljen teren prilagođen je rekreativcima, gdje mogu zaigrati tenis, mini tenis, mali nogomet i badminton. Kompanija HEINEKEN Hrvatska donirala je putem svog donacijskog natječaja 87.500 kuna za ovu podlogu. Ukupno je u ovoj fazi utrošeno 120.381,67 kuna, a razliku sredstava u iznosu od 32.881,67 kuna osigurala je Mladost iz vlastitih sredstava.
Zahvalni smo kompaniji HEINEKEN Hrvatska što je ovaj projekt prepoznala kao projekt od značaja za zajednicu, te nam osigurala sredstva za njegovu realizaciju. Naime, bez prolaska na ovom natječaju realizacija ovog hvale vrijednog projekta ne bi bila moguća, dodaje Uđbinac.
Teren će se iznajmljivati svakodnevno od 8 do 22 sata. Cijena najma terena po satu za tenis je 30 kuna do 17 sati, dok je u periodu od 17 do 22 sata najam 60 kuna. Cijena najma terena za sat vremena nogometa, bez obzira na termin je 175 kuna. Ukoliko se teren iznajmljuje na sat i pola tada je cijena 250 kuna, najavljuju iz Mladosti.