Priopćenje Građanske inicijative #ProbudiKa

Klupa za dojenje

VIŠE IZ RUBRIKE

  Karlovac je u svibnju prošle godine, slijedeći primjer nekolicine drugih hrvatskih gradova, postao ponosni vlasnik prve klupe za dojenje koja je postavljena na atraktivnoj lokaciji na Vunskom polju. Time se upravo dojenje istaknulo kao najpoželjniji način prehrane djeteta, ali se ujedno vrši i promocija istog u javnosti.

  Kako je Karlovac slijedio ovaj pozitivni primjer drugih gradova, pitamo gradsku vlast kako nije slijedila i primjer povećanja rodiljnih naknada. Kako smo prošle godine u ožujku već pisali o ovoj temi i apelirali na Grad da se ugleda na pozitivne primjere drugih gradova kao što je primjerice Slavonski Brod koji za prvo dijete isplaćuju naknadu od 6.500 kuna ili Opatija koja isplaćuje šest tisuća kuna mi se izgleda ni po ovom pitanju nismo maknuli s mrtve točke.

  Dijagnoza stanja našeg grada sve je lošija i lošija. Sve manje djece se rađa, sve više ljudi umire, a radno sposobni odlaze. Odlazak naših sugrađana za gradsku vlast je postala nerješiv problem, a ono što je posebno zabrinjavajuće je da grad gubi svoj najveći potencijal, a to su mladi i novorođenčad.

  Zašto Grad Karlovac ne učini nešto da zadrži mlade obitelji, zašto se ne suoči s gorućim problemom? Zašto se ne ugleda na druge gradove i pozitivne primjere i ne poveća rodiljne naknade? Karlovac je i po ovom pitanju pri dnu ljestvice. Zaključujemo da je ovakvo rangiranje opravdano zasluženo jer se za novorođeno dijete isplaćuje tek 1500 kuna jednokratno.

  Pitamo se za koga je postavljena klupa za dojenje?! 

  Za GI #ProbudiKa   Alen Kristović,Goran Turk i Livija Hrastovčak