Klub za zapošljavanje mladih Karlovačke županije ulazi u zadnju fazu provedbe

VIŠE IZ RUBRIKE

    Udruga Carpe Diem kreće s novim ciklusima za mlade nezaposlene osobe u dobi od 15 do 29 godina. Ciklusi se provode u sklopu projekta Kluba za zapošljavanje mladih Karlovačke županije, s ciljem veće konkurentnosti i boljeg položaja mladih osoba na tržištu rada.

    U siječnju je Udruga osmislila aktivnosti u čak četiri grada u Karlovačkoj županiji – Vojniću, Slunju, Ozlju i Karlovcu. Na radionicama su polaznici svakodnevno prolazili kroz teme kao što su osobne vještine, tipovi osobnosti, izrada životopisa i zamolbe za posao, samopredstavljanje i simulacija razgovora za posao. 

    Osim grupnih radionica, Carpe Diem provodi i individualno savjetovanje te online treninge u kojima se posebno posvećuju svakoj mladoj osobi koja traži zapošljavanje. Odrađen je 22. ciklus koji je zaključen izradom osobnih akcijskih planova zapošljavanja. Kako bi nastavili mlade usmjeravati i pripremati ih bolje na tržištu rada, Carpe Diem nastavlja sa radionicama i započinje novi ciklus sredinom veljače u Ogulinu. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem LINKA.

    Radionice su namijenjene svim mladim osobama s područja Karlovačke županije, neovisno o stupnju obrazovanja i neovisno o tome jesu li prijavljeni na Hrvatski zavod za zapošljavanje. Cilj radionica je naučiti mlade osobe izrađivati vlastiti životopis, pisati molbe i prijave za posao, pretraživati oglase za posao te razviti vještine samoprezentacije i predstavljanja pred poslodavcima. (ma)