Prvi Karlovački

Klub za zapošljavanje mladih Karlovačke županije ne zna za zimu

Autor: Leo Stakovic

04.12.2019

Karlovac

Novi ciklus u Karlovcu započinje sredinom prosinca

Udruga Carpe Diem završila je 15. ciklus radionica za mlade nezaposlene osobe u dobi od 15 do 29 godina u sklopu projekta Kluba za zapošljavanje mladih Karlovačke županije, a s ciljem veće konkurentnosti i boljeg položaja mladih osoba na tržištu rada.

Jesen su započeli žustro i u zimu nastavljaju samo radno. Družili su se i intenzivno radili s korisnicima u Karlovcu, Rijeci, Slunju i Vojniću te ih kroz radionice uspješno osnažili, ali i motivirali. Svakodnevno se prolazilo kroz teme kao što su osobne vještine, tipovi osobnosti, izrada životopisa i zamolbe za posao, samopredstavljanje i simulacija razgovora za posao. 

Osim grupnih radionica, provodili su i individualna savjetovanja u kojima su se posvetili svakom korisniku osobno i dodatno osnaživali njihove vještine. Čak četiri ciklusa zaključili su izradom osobnih akcijskih planova zapošljavanja.

Najviše smo ponosni na napredak koji su korisnici ostvarili. Upravo iz tog razloga unaprijed se veselimo novim sudionicima s kojima ćemo surađivati i novom ciklusu koji započinje sredinom prosinca i to u ponovo u Karlovcu, a sve zainteresirane pozivamo da nam se priključe i prijave putem prijavnog obrasca, ističe voditeljica projekta Branimira Penić.

Radionice su namijenjene svim mladim osobama s područja Karlovačke županije, neovisno o stupnju obrazovanja i tome jesu li prijavljeni na Hrvatski zavod za zapošljavanje. Cilj radionica je naučiti mlade osobe izrađivati vlastiti životopis, uključujući kreativni, standardni i videoživotopis, pisati molbe i prijave za posao, pretraživati oglase za posao te razviti vještine samoprezentacije i predstavljanja pred poslodavcima. Osim toga, mladi polaznici radionica imaju mogućnost upoznati poslodavce s područja Karlovačke županije, postaviti svoje životopise na online platformu Kluba za zapošljavanje mladih gdje će pak poslodavci moći direktno pretraživati njihove životopise. 

– Osim radionica za nezaposlene mlade u Slunju, Karlovcu, Rijeci i Vojniću, u ova smo dva mjeseca imali i info radionice u Karlovcu i Slunju te smo Klub za zapošljavanje mladih Karlovačke županije predstavili i na multiplier događaju projekta PYLE dragih nam suradnika Volonterskog centra Istra: „Nove paradigme u radu s nezaposlenim mladima“ te u Kutini gdje smo imali aktivnosti u sklopu razmjene dobre prakse u radu s mladim nezaposlenima, gdje nam je domaćin bio Kulturni centar mladih u Kutini. Imali smo i prvi supervizijski sastanak tima, kao i partnerski sastanak, a sve sa ciljem unapređenja kvalitete rada u našem Klubu, dodaje Penić.

Klub za zapošljavanje mladih Karlovačke županije projekt je udruge Carpe Diem u partnerstvu sa Gradom Karlovcem, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Hrvatskom obrtničkom komorom i Hrvatskom gospodarskom komorom, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 989 443,00 kn. 

Sve dodatne informacije moguće je pronaći na Facebook ili Instagram stranici „Kluba za zapošljavanje mladih Karlovačke županije“. (ls)

Autor: Leo Stakovic