Novi ciklusi započinju krajem siječnja i to u ponovo u Karlovcu, ali i po prvi put u Ozlju

Klub za zapošljavanje mladih Karlovačke županije snažno ušao u novu godinu

VIŠE IZ RUBRIKE

  Udruga Carpe Diem kreće s novim ciklusima za mlade nezaposlene osobe u dobi od 15 do 29 godina u sklopu projekta Kluba za zapošljavanje mladih Karlovačke županije, a s ciljem veće konkurentnosti i boljeg položaja mladih osoba na tržištu rada.

  - U siječnju smo osmislili aktivnosti u čak četiri grada u Karlovačkoj županiji. Prošli tjedan smo imali radionice u Vojniću i Slunju, a do kraja mjeseca nas čekaju još aktivnosti u Karlovcu i po prvi put u Ozlju. Na našim radionicama svakodnevno prolazimo kroz teme kao što su osobne vještine, tipovi osobnosti, izrada životopisa i zamolbe za posao, samopredstavljanje i simulacija razgovora za posao, kaže voditeljica projekta, Branimira Penić.

  Osim grupnih radionica, trenerice Kluba - Karla Cikojević i Valentina Gambiroža, provode i individualno savjetovanje u kojem se svakom korisniku posvećuju osobno i time dodatno osnažuju njihove vještine. Dosad je odrađeno 16. ciklusa zaključenih izradom osobnih akcijskih planova zapošljavanja, a najveći ponos predstavlja napredak koji su korisnici ostvarili.

  Novi ciklusi započinju krajem siječnja i to u ponovo u Karlovcu, ali i po prvi put u Ozlju. Svi zainteresirani pozvani su priključiti se i prijaviti putem prijavnog obrasca!

  Ove radionice namijenjene su svim mladim osobama s područja Karlovačke županije, neovisno o stupnju obrazovanja i neovisno o tome jesu li prijavljeni na Hrvatski zavod za zapošljavanje. Cilj radionica je naučiti mlade osobe izrađivati vlastiti životopis (kreativni, standardni i videoživotopis), pisati molbe i prijave za posao, pretraživati oglase za posao te razviti vještine samoprezentacije i predstavljanja pred poslodavcima. Osim toga, mladi polaznici imaju mogućnost upoznati poslodavce s područja Karlovačke županije, postaviti svoje životopise na online platformu Kluba za zapošljavanje mladih gdje će pak poslodavci moći direktno pretraživati njihove životopise.

  - Osim radionica za mlade nezaposlene bili smo i domaćini radionici za mlade „Znaš li svoja radnička prava?“ koju su proveli Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Mreža mladih Hrvatske, pripremamo i online trening, dogovaramo radionice vezane uz brendiranje, također smo u procesu provedbe istraživanja o stavovima mladih nezaposlenih, pripremamo priručnik za trenere u Klubu za zapošljavanje i za sve koji se žele aktivno baviti mladim nezaposlenima, pripremamo jednu javnu tribinu i još štošta, dodaje Penić.

  Klub za zapošljavanje mladih Karlovačke županije projekt je udruge Carpe Diem u partnerstvu sa Gradom Karlovcem, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Hrvatskom obrtničkom komorom i Hrvatskom gospodarskom komorom, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 989 443,00 kn.

  Sve dodatne informacije mogu se pronaći na FacebookInstagram stranici „Kluba za zapošljavanje mladih Karlovačke županije“.