Prvi Karlovački

Klizalište kod Sokolskog doma otvara se u petak, na blagdan svetog Nikole

Autor: Sunčica Laić

03.12.2019

Karlovac

Najavljeni noviteti, "Advent na ledu", disco večeri, humanitarne akcije, ugostiteljska ponuda...Na dan otvaranja klizanje će biti besplatno za sve posjetitelje

Gradsko klizalište kod Sokolskog doma bit će otvoreno na blagdan svetog Nikole, u petak 06. prosinca u 18 sati.

-Na dan otvorenja osigurali smo besplatan ulaz na klizalište, dok će se klizaljke iznajmljivati po redovnoj cijeni, ističe Ivan Uđbinac, direktor tvrtke Mladost. A na otvorenju se očekuju i sveti Nikola i Krampus.

Uđbinac je najavio i manifestaciju „Advent na ledu“ koju ove godine od 14. do 31. prosinca organizira tvrtka Mladost na klizalištu u sklopu manifestacije „Advent u Karlovcu-čarolija susreta“. Na dan otvorenja Adventa popust će biti 50 posto.

-U sklopu manifestacije pored klizališta uz Sokolski dom planirane su kućice s hranom i pićem i štand sa prigodnim asortimanom.  U tijeku je natječaj za najam jedne kućice s pićem i dviju kućica s hranom i pićem te jednog štanda s božićno-novogodišnjim asortimanom. Natječaj je otvoren do petka, 6. prosinca, a rezultati natječaja biti će poznati 9. prosinca. Obavezno radno vrijeme manifestacije “Advent na ledu“ je od 15 do 22 sata, odnosno, kućice i štand mogu raditi od 10 do 24 sata, najavio je Uđbinac.

-Zadnje dvije subote u ovoj godini, 21. i 28. prosinca karlovački Rotaract Club Carlstadt na klizalištu će organizirati disco. Ta dva dana ulaznice će biti 20 kuna, a najam klizaljki 15 kuna. Naime, cijene su više jer Rotaract tu razliku u cijeni ulaznica dat će u humanitarne svrhe, Centru za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor, napominje.

Inače, cijene ulaznica i najma klizaljki ostaju kakve su bile i proteklih godina, odnosno 15 kuna za sat i pol klizanja, a 10 kuna za najam klizaljki. I ove godine u ponudi je karnet od 10 ulaznica za 120 kuna i karnet od 10 karata za najam klizaljki u iznosi od 80 kuna.

U ostalom razdoblju termini klizanja bit će po uobičajenom rasporedu. Prijepodnevni termini predviđeni su za hokejaše, a subotom i nedjeljom jedan termin je od 10.30 do 12 sati, a poslijepodnevni termini su od 17 do 18.30 sati i od 19 do 20.30. sati.

A i za sve preostale vikende najavio je voditelje i dobru glazbu, a i neka iznenađenja.

Uđbinac je podsjetio je i kako je postrojenje staro više od 20 godina, ali su uložili oko 30 tisuća kuna kako bi uveli poboljšanja iako će cijene ulaznica ostati nepromijenjene.

-Uspjeli smo vrlo brzo uspjeli stvoriti prvi sloj leda, danas se postavljaju ograde i kreće se sa zalijevanjem tako da u petak klizalište bude u potpunoj funkciji. Stavili smo određene izolacije ispod kapilara da bi napravili jednu toplinsku barijeru da se ne hladi asfalt, a zbog sunca smo stavili geotekstil po kapilarama i očekujemo da će bit manja refleksija sunca, a samim tim bi se moglo i duže ići sa sezonom klizanja, ali naravno sve će ovisiti o vremenskim uvjetima, istaknuo je Uđbinac.

Inače sezona klizanja tvrtku Mladost na godišnjoj razini košta do 80 tisuća kuna ako nemaju nepredviđenih troškova. (sl)

Foto: (ič)

Autor: Sunčica Laić