Prvi Karlovački

Klapa Rišpet i Duško Ćurlić snimili odu ljubavi

15.10.2019

Glazba

Ekipa iz Rišpeta još jednom pokazala kako je ljubav i samo ljubav njihov moto

Nova poslastica stiže iz glazbene radionice jedne od naših najpopularnijih klapa, koja je svoj status odavno potvrdila pjesmama ali i dvama rasprodanim zagrebačkim koncertnima u Lisinskom. Poznati kao emocionalni i temperamentni, ali i skloni odličnim suradnjama s drugim glazbenicima, klapa Rišpet, ni ovoga puta neće razočarati.

“Kada ljubav dvije duše spoji” nova je pjesma, svojevrsna oda ljubavi, skladatelja i osnivača klape Pere Kozomare, na tekst Roberta Pilepića. Ekipa iz Rišpeta, još jednom je pokazala kako je ljubav i samo ljubav njihov moto i pokretač. Nježna balada u prepoznatljivom tonu Rišpeta, snimljena je u suradnji s jednim od najprepoznatljivijih glasova, Duškom Ćurlićem.

– Ne moram niti govoriti koliko mi znači što je legendarni TV voditelj Duško Ćurlić snimio suradnju s  Rišpetom. Duško je toliko dobar, jednostavan i toliko velik čovjek. Ima fantastičnu boju glasa, još prije desetak godina sam mu u šali rekao da ćemo kad tad zajedno nešto snimiti  i eto, napokon se zaista dogodilo. Kad je snimao svoj dio u studiju, svako malo sam se naježio. Ovo je pjesma o istinskoj sreći, pronalasku ljubavi života i svim onim lipim osjećajima koje dijeliš s osobom koju voliš. Ovo je zapravo velika oda jubavi i zaljubljenosti. Vjerujem da će svi koji nekoga vole, itekako pronaći dio sebe utkan u ovoj pjesmi, istaknuo je Pero Kozomara.

Zadovoljstvo odrađenim poslom, nije krio ni Duško Ćurlić,

– Dugo već postoji ideja da snimimo nešto zajedno. Iznimno poštujem Peru Kozomaru kao sjajnog autora mnogih pjesama koje su našle svoje mjesto i pomalo već postaju evergreeni. Ovo što radi s klapom Rišpet je zaista vrhunski i nisam ni trena dvoumio trebam li snimiti ove stihove. Na sreću samo recitiram tako da se ne morate bojati. Ivo Amulić sjajno je otpjevao, dečki vrhunski pratili i mislim da je nastala jedna zaista posebna i iskrena pjesma. Bila mi je velika čast surađivati sa svima njima. I iskreno veselim se i imam onu dobru tremu.