Modernizacija kina u Plaškom

KINO.hr Plaški ušlo u Novu godinu još modernije

VIŠE IZ RUBRIKE

  Nakon što su u godinu dana taj prostor posjetili brojni posjetitelji popularnih filmskih naslova koji su prikazivani istovremeno s ostatkom Hrvatske i svijeta, nakon kraće pauze i preuređenja dvorane, KINO.hr Plaški nastavlja s radom.

  -Plaški će ponovno otvoriti kino, ali svake godine napredujemo. Krenuli smo s 3D kinom, a sada imamo nove stolice. To je veliki napredak Općine i veliki boljitak za žitelje. Prve projekcije očekuju nas u subotu, 18. siječnja i bit će besplatne, kao poklon posjetiteljima povodom otvaranja preuređene dvorane, istaknuo je načelnik Plaškog Pero Damjanović.

  Trenutno najveći filmski hitovi, "Snježno kraljevstvo 2" i "Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera" u terminima od 17 sati i 20 sati, bit će prvi filmski naslovi prikazani u obnovljenom kinu.

  Još od prvih koraka osmišljavanja revitalizacije Doma kulture Plaški, pa onda i u programskom i tehničkom vođenju novog kina, prostor je dio KINO.hr mreže, kroz izvrsnu suradnju Općine Plaški i poduzeća RADAR koje vodi ovu mrežu. U već ranije digitaliziranoj dvorani u Plaškom, komfor je sada još i veći, sve kako bi što više gledatelja uživalo u filmu.

  -KINO.hr nastavlja s razvijanjem kinoprikazivačke mreže sa željom da veliki filmski hitovi, nezavisni naslovi, školski programi i svi važni filmski sadržaji budu što dostupniji filmskoj publici. Oba filma bit će prikazana u 3D verzijama tako da će, uz jedan potpuno novi ambijent s izuzetno udobnim stolicama i, već otprije, vrhunskim ozvučenjem i kvalitetom slike, doživljaj stvarno biti vrhunski, kazao je direktor poduzeća RADAR Marko Pekić.

  Načelnik općine Pero Damjanović najavio je i nove aktivnosti u ovoj godini, a očekuju se sredstva od Ministarstva kulture.

  -Ako prođemo na Ministarstvu kulture, napravit ćemo i novo krovište, tako da ćemo uistinu imati općinski "mini Cinestar". Treba istaknuti da je i upravo dovršeno preuređenje dvorane Doma kulture u Plaškom izvedeno uz potporu Ministarstva kulture, te vlastita općinska sredstva, rekao je Damjanović.

  Ulaznice za subotnje projekcije mogu se preuzeti u sjedištu Općine Plaški u četvrtak i petak od 9 do 14 sati a, ako ih preostane, moći će se preuzeti i prije projekcija. (b.o.)